Som sa teraz tak trochu rýpala v tom koľko nových kníh nám už zas vo Forgotten Realms pribudlo (od Salvatoreho myslím) a zistila som že dosť

Nemyslím v českom preklade - kde mimochodom len nedávno vyšla druhá časť trilógie Lovcovy čepele - Osamělý drow, ešte by nás toho roku mala čakať časť tretia s názvom Two Swords (Dva meče) a toto sú vlastne z globálu 15ta a 16ta časť Legendy. A koľko ich vlastne momentálne je?

No dobrá otázka

odpoveď - Veľa

tak máme tu potom ďalšiu trilógiu:
The Sellswords1) Servant of the Shard (2000)
2) The Promise of the Witch King (2005)
3) Road of the Patriarch (2006)
kde sú ale hlavnými postavami nie Drizzt a jeho priatelia ale Artemis Entreri a Jarlax (táto sa Shao asi nebude páčiť

)
Nasleduje trilógia:
Transitions1) The Orc King (September 2007)
2) The Pirate King (October 2008)
3) The Ghost King (October 2009)
A potom ešte (asi trilógia):
Neverwinter1) Gauntlgrym (October 2010)
2) Neverwinter (October 4, 2011)
3) Charon's Claw (Release planned August 7, 2012)
kde teda tretia časť ešte nevyšla - vychádza v lete.
Potom je ešte séria (trilógia), ktorú napísal so synom a malo by to byť skôr pre násťročných. Tak isto tu je jednou z hlavných postáv Drizzt
Stone of Tymora1) Stowaway (written with his son Geno Salvatore) (2008)
2) The Shadowmask (written with his son Geno Salvatore) (Nov. 2009)
3) The Sentinels (written with his son Geno Salvatore) (2010)
No Fantom by si mal švihnúť lebo ujo Salvatore to píše ako na bežiacom páse.... vyzerá to že Drizzt je nekonečný príbeh

čo mne osobne nevadí ak jeho príbehy nebudú strácať na kvalite - akosi sa toho ale neobávam

K všetkým týmto knihám robil samozrejme obálky Todd Lockwood a osobne sa mi najviac (a to asi najviac zo všetkých týchto aj predošlých kníh) páčia obaly na sériu
Neverwinterhttp://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=f014b1acdca6a45f9d672b24b3bdbb69http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=5f920ab6db52d1f8f3a1defd4e9315baje potom ešte nejaká séria čo písali ale iný autori a to ma nezaujíma...
No ak to budem rátať bez tých čo písal so synom tak mám číslo 25

ja som skončila na desine

kurnik veď to nie som ani v polke