Mirka7990
Učeň
   Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/130
Pohlavie: 
Príspevkov: 408
Odporúčania: 0
50.71 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Mirka7990
|
 |
« kedy: Marec 08, 2008, 17:57:19 » |
|
Da Vinciho kód je film na motívy románu Da Vinciho kód od Dana Browna. Mal celosvetovú premiéru v máji 2006. Spolu s úspechom si dielo Dana Browna vyslúžilo aj veľkú kritiku zo strany niektorých cirkevných predstaviteľov. Myslíte, že oprávnene? Dan svojím románom vôbec nechcel nič dokazovať alebo tvrdiť, ako to robia autori zaujatých publikácií voči knihe. Cez to všetko sa mu pomocou histórie podarilo dosiahnuť niečo významné - oživiť záujem širokej verejnosti o poznanie pravdy a rozvíriť reč o dôležitých skutočnostiach v histórii cirkvi, ktoré zostávali ukryté. Je teda nanajvýš podozrivé, že Da Vinciho kód podlieha takej ostrej kritike náboženských predstaviteľov, keď mnohé iné knihy a filmy s vymyslenými a často úplne nereálnymi námetmi sú prijímané celkom bez problémov. A ešte k tomu sú plné násilia a erotiky.
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Miriam
Hosť
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Marec 08, 2008, 19:11:20 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Marec 08, 2008, 19:25:12 » |
|
Čooo? Moja milá a kde je to tvoje včerajšie "ja mám vieru v srdci?"  tie somariny, čo si trepala babke  akosi rýchlo strácaš vieru 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tru
Hosť
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Marec 08, 2008, 23:41:41 » |
|
Ja som čítala knihu aj videla film, ale ak mám byť úprimná film ma moc nenadchol. Rozhodne sa mi kniha páčila, bola veľmi zaujímavá, a pútavá. Priznám sa že neviem čo si o to mám myslieť...  ale asi na tom niečo bude, ak sa cirkev tak vehemntne bráni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Marec 09, 2008, 10:00:11 » |
|
Ja som videla len film. Knihu plánujem čítať, keď bude čas. Mne sa film veľmi páčil. Tiež si myslím, že by na tom niečo mohlo byť, keď je cirkev tak veľmi proti...
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Marec 09, 2008, 16:43:16 » |
|
Podla mna je film oproti knihe uplna slabita, takze ked ste necitali knihu a pacil sa vam film tak sa mate na co tesit. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Miriam
Hosť
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: Marec 09, 2008, 18:40:43 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Marec 09, 2008, 19:43:04 » |
|
Hej neako si sa nabrúsila moja  ale nie ved vieš, že to beriem zo srandy  film som videla, knihu som nečítala, no ked raz budem mať čas prečítam si ju, i ked...neviem či to na mojom presvedčení niečo zmení  kôli popularite a peniazom často človek spraví i nemožné a Brownova teoria ma niako extra nepresvedčila  tož môj názor
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tru
Hosť
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: Marec 09, 2008, 23:22:58 » |
|
Podla mna je film oproti knihe uplna slabita, takze ked ste necitali knihu a pacil sa vam film tak sa mate na co tesit.  Tiež si myslím 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: Marec 10, 2008, 14:09:18 » |
|
Mne sa kniha veľmi páčila a nechápem prečo vo filme urobili iný koniec. Ale aj film bol veľmi dobrý, hrali tam skvelý herci! Tom Hanks, Jean Reno, Ian McKellen, Audrey Tautou. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
peter394
Čestný člen
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 0/112
Príspevkov: 61
10.57 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - peter394
Zakladateľ
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: Marec 10, 2008, 14:55:54 » |
|
Podľa mňa je Da Vinciho kód majstrovské dielo plné napätia a záhad, ktoré nenechajú človeka dýchať až do poslednej strany. Dan Brown je jednoducho perfektný a už sa teším, keď konečne vyjde tento rok The Solomon Key, na ktorom aktuálne pracuje :coolrasta:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Miriam
Hosť
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Marec 11, 2008, 13:41:29 » |
|
A ako vlastne skončila kniha lebo ja nemám ani šajnu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: Marec 12, 2008, 20:09:12 » |
|
Ked si ju prečítam, dám ti vedieť 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/617
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,465
Odporúčania: 3
18885.93 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: Marec 12, 2008, 21:13:18 » |
|
No oni to potom nakoniec našli a otvorili ten hlavolam, ale neotvorili priamo ten grál, akurát boli v tom múzeu, kde sa nachádza...
|
|
|
Zaznamenané
|
<°))><
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: Marec 12, 2008, 21:47:21 » |
|
A ako vlastne skončila kniha lebo ja nemám ani šajnu...
no a hlavne v knihe im všetko rozprávala tá jej babka a vo filme na to prišiel Hanks že ona je ten potomok, a tuším v knihe sa aj bozkávali 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|