Miriam
Hosť
|
 |
« Odpoveď #15 kedy: Marec 17, 2008, 16:06:18 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iva1007
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/10
Pohlavie: 
Príspevkov: 38
Odporúčania: 0
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Iva1007
|
 |
« Odpoveď #16 kedy: Marec 18, 2008, 22:36:39 » |
|
Ja som knihu nečítala, ale film som videla a celkom sa mi páčil  Na knihu sa už chystám, mám ju požičanú z knižnice, ešte som ju nezačala čítať, lebo ešte musím dočítať inú knihu, ale už teraz sa na ňu teším 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
phoenix
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 28
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - phoenix
|
 |
« Odpoveď #17 kedy: Marec 21, 2008, 01:03:39 » |
|
Toto je vinikajúci príbeh... dufam ze nebude moje vyjadrenie hrudé alebo nevhodné, ale konecne nieco, co vyvracia tie cirkevné kraviny! verim ze Jezis existoval, verim ze bol na tu dobu nadmerne inteligentny a vsetko okolo toho, ale verim aj ze to bolo inak... drzim hesla "zi, a nechaj zit"... a vysmievat sa z viery niekoho ineho je velmi skarede!
btw: dufam ze som nikoho neurazil
|
|
|
Zaznamenané
|
80% mladých ľudí dnešnej doby počúva EMO a Hip-Hop... Ja sa s potešením hlásim k tím zvyšným 20%...
|
|
|
Laura
Hosť
|
 |
« Odpoveď #18 kedy: Marec 21, 2008, 12:05:53 » |
|
Ja som videla iba film a aj to som tomu zo začiatku nerozumela  ale knihu si možno prečítam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kaitlin
Roľník
 Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 4
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Kaitlin
Lol :)
|
 |
« Odpoveď #19 kedy: Marec 21, 2008, 13:21:02 » |
|
Kniha je omnoho lepšia ako film, to je jasné.. Do filmu nemôžu narvať všetko dôležité z knihy a tak to aj dopadlo...
|
|
|
Zaznamenané
|
Počúvajte šialené taniere!:)
|
|
|
Mirka7990
Učeň
   Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/130
Pohlavie: 
Príspevkov: 408
50.71 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Mirka7990
|
 |
« Odpoveď #20 kedy: Marec 22, 2008, 17:09:20 » |
|
Problematika, ktorej sa dotkol Da Vinciho kód, sa aj naďalej rozrastá. Niektorí autori prichádzajú s novými, ešte senzačnejšími teóriami, než aké predstavil Dan Brown. Jednou z nich je nápad, že Ježiš prežil ukrižovanie, alebo dokonca moderný román, ktorý je evanjeliom Márie Magdalény. O kresťanstve sa opäť oplatí písať, je totiž v móde. Mohol prežiť ukrižovanie?Jedným z autorov, ktorí sa rozhodli prispieť k tejto tematike je aj Michael Baignet, ktorý skúmal kontroverznú ideu, že Ježiš bol ženatý s Máriou Magdalénou a mali spolu dieťa. Vo svojej najnovšej knihe naznačuje, že Ježiš nielen prežil, ale po svojej údajnej smrti na kríži žil ešte dlhé roky.
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #21 kedy: Marec 24, 2008, 14:31:29 » |
|
Ja neviem reagovať na myšlienku, že by mohol Ježiš ukrižovanie prežiť....Nie je to nemožné? Teda myslím tak, že potom by žil ešte ďalšie roky... Ved mu preťali zápästia, dôležité nervy v nich-aj keby prežil nemohol by s nimi pohybovať..a keď visel na kríži, tak sa dusil, lebo mu tlačilo na bránicu...
|
|
« Posledná zmena: Marec 24, 2008, 14:33:10 od Mirka7990 »
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Tru
Hosť
|
 |
« Odpoveď #22 kedy: Marec 24, 2008, 14:46:17 » |
|
jj aj podľa mňa e to nezmysel  :coolsmiley:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #23 kedy: Marec 25, 2008, 18:38:02 » |
|
Mne sa ten nápad Dana Browna veľmi páčil. Ja si myslím že Ježiš bol obyčajný smrteľný muž, ktorý mal veľmi silnú vieru a dokázal ju preniesť na druhých. A páči sa mi aj teória že Mária Magdaléna bola jeho ženou. Myslím si, že ak sa vyskituje mužský prvok musí byť aj ten ženský, v slovanstve je to Perún a Lada, jing a jang... nie len ako je Panna Mária, v úlohe len matky a ochrankyne, ale aj žena zmyselná a zvodná. Ako manželka a milenka, lebo to všetko je súčasť života. Dalo by sa o tom veľa narozprávať ale nechcem vás nudiť 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #24 kedy: Marec 26, 2008, 19:54:45 » |
|
Mňa to vôbec nenudilo a prečítala by som si toho aj viac 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
Pohlavie: 
2284.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #25 kedy: Marec 28, 2008, 19:10:32 » |
|
Mňa to vôbec nenudilo a prečítala by som si toho aj viac  Vďaka, tak skús napísať svoj názor a ja sa pridám alebo budem na neho reagovať 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martina
Roľník
 Rasa: Upír Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 22
Odporúčania: 1
8.56 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Martina
|
 |
« Odpoveď #26 kedy: Marec 28, 2008, 19:50:35 » |
|
Ja som videla iba film a knihu este ani v rukách nemala co naozaj lutujem, ale film sa mi veeeeeelmi páčil. Pozerala som to s našimi doma a po dopozeraní filmu sme viedli naozaj dlhú debatu o tom či dej z filmu sa mohol zhodovať so skutočnosťou. Ale určite tam je kúsok pravdy. Ten film mi nasadil do hlavičky velkého chrobáka ale tak či tak úžasný film. O0
|
|
|
Zaznamenané
|
"Čas plyne. Dokonce i když se to zdá nemožné. I když každý pohyb vteřinové ručičky bolí jako tepot krve pod modřinou. Plyne nerovnoměrně, v podivných záškubech a táhlých obdobích klidu, ale plyne. I pro mě."
|
|
|
Petraela
Čestný člen
Pohlavie: 
2284.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #27 kedy: Marec 28, 2008, 20:03:24 » |
|
myslím že zámerom knihy a tým pádom aj filmu bolo to aby ľudia začali uvažovať o tom či to tak naozaj mohlo byť. Nasadiť chrobáka do hlavy... 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #28 kedy: Marec 29, 2008, 07:25:24 » |
|
Ajja si myslím, že hlavným cieľom bolo ponúknuť čitateľovi tú myšlienku, aby ho to "škrelo" (ako hovorievala moja najlepšia učiteľka matiky) On píše tak hodnoverným spôsobom, že keď potom povie "Je to fikcia" tak neverím 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hermy46
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 20/20
Pohlavie: 
Príspevkov: 39
4.37 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Hermy46
"Nie je rozumné lipnúť na snoch a zabúdať žiť!"
|
 |
« Odpoveď #29 kedy: Apríl 08, 2008, 18:46:35 » |
|
Čo sa týka Da Vinciho kódu, knihu som nečítala a film ma nenadchol - tí čo nečítali knihu v podstate nemali šancu pochopiť o čo tam ide... nevylučujem však, že kniha je zaujímavé literárne dielo...
|
|
« Posledná zmena: Január 11, 2014, 20:26:05 od Hermy46 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|