Mirka7990
Učeň
   Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/130
Pohlavie: 
Príspevkov: 408
Odporúčania: 0
50.71 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Mirka7990
|
 |
« kedy: Marec 23, 2008, 14:22:53 » |
|
Tento film je úplne perfektný  Milujem drakov... ja jedného chceeem :  Odporúčam,kto ste ten film nevideli, bežte si ho zohnať. 
|
|
« Posledná zmena: August 11, 2008, 09:10:45 od Whitewash »
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Marec 23, 2008, 15:44:20 » |
|
No videla som Eragona, ale ani zdaleka na mňa nezapôsobil tak ako kniha >  kniha bola úžasná  ale jediným plusom filmu boli Safira a Roran 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Marec 23, 2008, 16:36:01 » |
|
No videla som Eragona, ale ani zdaleka na mňa nezapôsobil tak ako kniha >  kniha bola úžasná  ale jediným plusom filmu boli Safira a Roran  ja som videla zatiaľ iba film, ale kniha ma čaká hneď ako ju prateľ dočíta, som si istá že film nie je taký dobrý ako kniha. Vždy to tak býva... už sa na ňu teším 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Marec 23, 2008, 20:19:04 » |
|
Ajja si prečítam knihu, zatiaľ som nemala tú možnosť. Ale plánujem ju zaradiť do mojej knižnice už strašne dávno, ešte pred tým, ako som videla film. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Iva1007
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/10
Pohlavie: 
Príspevkov: 38
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Iva1007
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Marec 23, 2008, 20:20:57 » |
|
Ja som zatiaľ Eragona nevidela, ale už ho mám doma (ktožvie, kto mi ho požičal, že Mirka?  ) takže o chvílu si ho na 100% kuknem. Ale inak počula som viac kritiky ako chvály na film... no neviem, keď si pozriem, tak potom poviem svoj názor...ale kniha je supeer 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Marec 24, 2008, 18:16:20 » |
|
Ja som citala knihu a videla som aj film. Kniha je super s tym musim suhlasit, ale film bol oproti tomu dost slaby. Aspon mne sa tak zdalo na prvy pohlad. : 
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: Marec 24, 2008, 18:35:02 » |
|
Ja som citala knihu a videla som aj film. Kniha je super s tym musim suhlasit, ale film bol oproti tomu dost slaby. Aspon mne sa tak zdalo na prvy pohlad. :  súhlasím  kniha je veľdielom, ktoré ťa do seba vtiahne a nenechá vydýchnuť až do konca a film? :  no mňa dosť sklamal, najmä ked som videla ako si producenti prikrášlili a zmenili dej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pepan0902
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/0
Príspevkov: 2
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Pepan0902
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Marec 24, 2008, 20:28:48 » |
|
no mňa dosť sklamal, najmä ked som videla ako si producenti prikrášlili a zmenili dej Tak teraz nemôžem súhlasiť. Autori dej neprikrášlili. Oni ho proste vymazali a urobili na štýl Hollywood. Tento film považujem za jeden z najhorších vôbec, nechcem sa nikoho dotknúť, ale to je môj názor. Dostali ma najmä urgalovia, Galbatorix, Durza, to ako zafira za 5 sekúnd vyrástla na dospelú dračicu (aspoň že peknú) a najviac ma nasralo ako sfilmovali Broma. Vyzeral ako narušený psychopat  Proste, mne sa film vôbec nepáčil, a ak ho niekto nevidel a čítal knihu, nemá čo ľutovať. P.S.: Murtagh sa tuším v mastnote doťahuje na Servieho, čo to sa mi len zdalo? 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: Marec 26, 2008, 16:39:48 » |
|
Tak teraz nemôžem súhlasiť. Autori dej neprikrášlili. Oni ho proste vymazali a urobili na štýl Hollywood. Tento film považujem za jeden z najhorších vôbec, nechcem sa nikoho dotknúť, ale to je môj názor. Dostali ma najmä urgalovia, Galbatorix, Durza, to ako zafira za 5 sekúnd vyrástla na dospelú dračicu (aspoň že peknú) a najviac ma nasralo ako sfilmovali Broma. Vyzeral ako narušený psychopat  Proste, mne sa film vôbec nepáčil, a ak ho niekto nevidel a čítal knihu, nemá čo ľutovať. Musim suhlasit si Pepan0902 ja som z toho mala rovnaky pocit a je to skutocne skoda lebo fantasy mam rada. :'(
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/617
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,465
Odporúčania: 3
18885.93 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: Marec 26, 2008, 16:51:37 » |
|
No ak je film robený na základe knihy, väčšinou to nie je až tak dobré.. pre tých, čo najprv čítali knihu. Jednak do filmu sa nedá napchať celý dej, to by bol min. 5hodinový film. A niektoré udalosti sa tiež nedajú reálne zobraziť filmovými efektami... Mne sa tiež zdal Eragon (film) dosť divný, takisto aj Harry Potter
|
|
|
Zaznamenané
|
<°))><
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: Marec 26, 2008, 19:37:06 » |
|
Ja som knihu nečítala, takže mám na film iný pohľad ako vy.... Ale tak ako vidím, musím sa na knihu tešiť ešte viac ako doteraz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
Pohlavie: 
18885.93 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Marec 26, 2008, 19:53:04 » |
|
Ja som prečítal celého Eragona aj Eldesta, navyše v originálnom jazyku (angličtine) a bolo to super  8) Tiež som zástanca toho, že najlepšie je vidieť film/čítať knihu v originále a nie preloženú knihu/nadabovaný film
|
|
|
Zaznamenané
|
<°))><
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: Marec 29, 2008, 07:30:10 » |
|
Ja som prečítal celého Eragona aj Eldesta, navyše v originálnom jazyku (angličtine) a bolo to super  8) Tiež som zástanca toho, že najlepšie je vidieť film/čítať knihu v originále a nie preloženú knihu/nadabovaný film V tom máš asi pravdu, originál je najlepší... ale nakoľko niektorím tu jazyky moc neidú ( :  ) To nie je také jednoduché.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
Pohlavie: 
18885.93 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: Marec 29, 2008, 08:23:47 » |
|
Preto som vám sem dal aspoň PDFká českých prekladov (zatiaľ len HP, neskôr určite dám aj Eragona  )
|
|
|
Zaznamenané
|
<°))><
|
|
|
Hermy46
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 20/20
Pohlavie: 
Príspevkov: 39
4.37 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Hermy46
"Nie je rozumné lipnúť na snoch a zabúdať žiť!"
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: Apríl 09, 2008, 22:06:04 » |
|
Ja som videla najprv film a potom čítala knihu - nechápala som pri filme, prečo ho Eragon fanúšici tak kritizovali - ako divák lajk som to brala inak, mínusom bolo, že som mnohým veciam vo filme nechápala... :  No a po prečítaní knihy som sa s nimi ztotožnila - film je dobrý ale v porovnaní s knihou nič moc, strašne veľa vecí vystrihnutých a zmenených, neprehľadných a v celom filme to bolo dosť chaotické  - ale Zafira bola úžasná!!! O0 Dosť ma prekvapilo, že Eragon má v originály tmavé vlasy - a vo filme blonďák ^-^... ale toto filmárom nevytýkam, pretože už aj tak si myslím, že vo väčšine sfilmovaných fantasy sú chudý chalani s uhľovočiernymi vlasmi  (dodajme okuliare a jazvu a koho nám budú pripomínať?!  )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|