Aj ja som sa o tejto sérii kníh dozvedela až z recenzie na budúci film a keďže som práve vtedy zúfalo hľadala nejakú novú knihu (najlepšie s viac pokračovaniami) hneď som po to chňapla. Prvá kniha, Enderova hra, ma doslovne vtiahla do deja a ani neviem ako už som bola na konci. Uznávam, nie je to každého šálka kávy, ale mňa hŕba geniálnych detičiek naprosto uchvátila

. A ani nehovorím a samotnom závere, nedokázala som to ani čítať v kľude, musela som vypadať ako kebzyma počítač posadol

. Hneď som sa teda pustila aj do ďalších dielov, prečítala som Mluvčí za mrtvé, Ender ve vyhnanství, Xenocida, Děti ducha aj kratšie poviedky v knihe První setkání a Válka o dárky. Je pravda, že (možno okrem Války o dárky) na Enderovu hru už pokračovania nemali, ale komu sa páči tento štýl, stále je to unikátne dielo sci-fi. A v poslednej knihe, Děti ducha, už som bola zasa vtiahnutá do deja a na konci som ľutovala, že už je tomu koniec. Pravdepodobne si v blízkej dobe prečítam minimálne prvú knihu znova, alebo začnem so Stínovou ságou, pretože Bean = Fazolek ma zaujal už v prvej knihe. Celkovo, sečteno a podtrženo, Zamilovala som sa