Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Podieľajte sa aj VY na tvorbe portálu Fantasy-Svet.net. Kliknite sem pre bližšie informácie.
Strán: [1]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Měsiční močál (Spisy II.)  (Prečítané 13483 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Shaola
Recenzent

Rasa: Čarodejník
Bodov v rase: 1950/10791

Pohlavie: Ženské
Príspevkov: 5,773
Odporúčania: 1
945.43 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola

HAKUNA MATATA

« kedy: Január 07, 2013, 10:36:21 »

V druhém svazku Lovecraftových sebraných spisů sledujeme pozoruhodný vývoj génia fantastické literatury. Lovecraft pro sebe objevuje kouzlo zapomenutých měst, očarovaných pradávným kouzlem, kouzlo zaniklých civilizací stihnutých kletbou bohů starších než svět. Zároveň autor kolem čtenáře stále jemněji osnuje síť strachu ve skvělých povídkách, jako např. Hudba Ericha Zanna, Ohař, Krysy ve zdech, Nepojmenovatelné aj. Z četby starší viktoriánské literatury pak čerpá témata pro slavné horory Uvězněn s faraony, Prokletý dům či Děs redhookské čtvrti. Knihu opět doprovázejí jedinečně ilustrace Františka Štorma a poznámky ozřejmující Lovecraftův literární vývoj a zdroje inspirace. Knihu uzavírá stať Fritze Leibera Literární Koperník.

Doma na poličke ma čaká i tento zväzok Lovecraftových spisov, a som naň veľmi zvedavá. Zatiaľ som v ňom len listovala, ale spracovanie je nádherné, a doplnené skvelými čierno-bielymi kresbami, ktoré dopĺňajú každú poviedku - keď prečítam, dám vedieť, ako sa mi tieto spisy páčili smiley
Zaznamenané

" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do."
"Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)

Shaola
Recenzent

945.43 ℱ

Inventar

HAKUNA MATATA

« Odpoveď #1 kedy: Január 18, 2013, 16:31:44 »

Jeej, tie čítam aj ja, ale ja sa už pomaličky blížim ku koncu - ešte 3 poviedky smiley Som zvedavá, ktorá sa ti bude najviac páčiť smiley
Zaznamenané

Devil Angel
Vševed

Rasa: Upír
Bodov v rase: 0/421

Príspevkov: 1,403
217.84 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Devil Angel

« Odpoveď #2 kedy: Január 18, 2013, 16:40:06 »

No, väčšinu tých poviedok som už čítala na nete, kým tieto knihy nevychádzali resp. som o nich nevdela  angel  Skôr poviedky z prvých spisoch boli pre mňa novinka. Takže viem povedať že Iranonovo hledání je u mňa favorit. Neskutočne sa mi páči, celý ten príbeh a hlavne koniec, a posledná veta.  smitten A ešte Vyvrženec. Tam sa mi tiež páčil najviac posledný odsek. Ale ešte uvidím keď to dočítam knihu do úplného konca, pár poviedok podľa názvu nespoznávam, aj keď pochybujem že Iranona prekonajú smiley
Zaznamenané

All magic comes with a price.

DON'T PANIC!
Shaola
Recenzent

945.43 ℱ

Inventar

HAKUNA MATATA

« Odpoveď #3 kedy: Január 18, 2013, 18:08:19 »

Iranonovo hledání bolo neskutočne krásne, s tým súhlasím smitten A Vyvrženca som kedysi čítala v zbierke Outsider, a pri tejto poviedke som si povedala, že si chcem od Lovecrafta prečítať viac, takže som vážne rada, že som vďaka nej objavila Lovecrafta happydance

Dosť ma prekvapila Sladká Ermengarda, Lovecraft má veľmi špecifický a jemný humor, a dosť som sa pri nej bavila...

A najviac som sa začítala do poviedky Herbert West - reanimátor, ktorá má veľa spoločné s Frankensteinom  rolleyes

A najdesivejšia poviedka pre mňa bola Krysy ve zdech... brrrrrr... surprised
Zaznamenané

Strán: [1]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Fantasy-Svet.net | Poháňané SMF.
© 2008, Simple Machines. Všetky práva vyhradené.

Content copyright © 2008 Fantasy-svet.net.
Upozornenie: žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri.
Autori a prevádzkovatelia stránky neberú žiadnu zodpovednosť za príspevky odoslané uživateľmi a za ich vystupovanie na fóre.
Všetky odkazy na tomto fóre majú len informatívnu hodnotu a za rovnakým účelom boli na toto fórum umiestnené.
Template "Halloween": Designed by edvordo
Based on Crip~'s BlackRainV2
Sitemap
Schvalovanie prispevkov

Stránka vytvorená za 0.156 sekúnd, 22 SQL dotazov.