Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Súťaže

Fantasy milionár

denne - Fantasy futbal

Magický kotol (pridružená téma)

Na týždeň
stredy- Čie je to OKO? - Georgiana
piatky - Uhádni Fantastický ScreenShot - Yaonee
soboty - Kto to povedal? - Georgiana
nedele - Hádaj autora - Georgiana
Strán: 1 2 [3]   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vyššie Božstvá  (Prečítané 17389 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Devil Angel
Vševed

Rasa: Upír
Bodov v rase: 0/421

Pohlavie: Ženské
Príspevkov: 1,403
Odporúčania: 1
217.84 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Devil Angel

« Odpoveď #30 kedy: Október 07, 2008, 18:25:50 »

wow, tolko vela bohov by som pri slovanoch nečakala... A o väčšine z nich som ani nepočula  shy
Zaznamenané

All magic comes with a price.

DON'T PANIC!
TarAncalime
Učeň

Bodov v rase: 0/304

Príspevkov: 605
Odporúčania: 0
1.00 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - TarAncalime

« Odpoveď #31 kedy: Október 07, 2008, 20:30:07 »

Neboj sa ani ja som z nich kopu nepoznala....takže nie si sama smiley
Zaznamenané

Hominem te esse, memento. vamp3
TarAncalime
Učeň

1.00 ℱ

Inventar

« Odpoveď #32 kedy: December 21, 2008, 18:58:44 »

Hm, našla som príbeh o Ďažbogovi a Zlatogorke tak ho sem pridávam :

Raz išiel Dažbog cez veľkú a širokú planinu. Uvidel tam bojovníčku cválajúcu na koni. Krv začala vrieť v jeho srdci a rozhodol sa ju vyskúšať. Uchopil svoj meč a zasiahol ním dievča, no ona nejavila žiadny náznak oslabenia. Urobil tak ešte raz, ale iba čo sa on sám zranil.
"Kto si?", opýtal sa Dažbog. A dievča odpovedalo:
"Hmmm… Myslela som si, že to boli pichnutia hmyzu, ale ty vyzeráš ako bojovník."
Vtedy ho schmatla a hodila do kryštálovej truhly a zamkla ju strieborným kľúčom. Potom dievča priviazalo truhlu o svojho koňa, vyskočila naňho i ona sama a cválala preč. Cválala celý deň a celú noc, tri dni nepretržito, ale jej kôň bol už unavený a začal ju prosiť:
"Ó, ty odvážna a mocná Zlatogorka, dcéra Nija, prepáč mi, prosím, moja drahá, ale už nevládzem niesť dvoch mocných bojovníkov!"
Zlatogorka si spomenula, že nesie bojovníka a vypustila ho z truhly hovoriac:
"Odvážny mladý bojovník počúvaj! Ožeň sa so mnou, a ak nebudeš chcieť, zabijem ťa!"
A Dažbog sa potešil a povedal:
"Ďakujem Zlatogorka, že si ma pustila. Súhlasím, stanem sa tvojím mužom."
Spoločne teda išli do hôr, kde stretli Svaroga a bohyňu matku Ladu (bohyňa lásky), ktorí im požehnali k tomu, že sa stávajú manželmi. Potom sa konala prekrásna svadba v žiarivej Iriji a každý bol šťastný.
Toto šťastie však netrvalo dlho. Raz Dažbog a Zlatogorka cválali na koňoch hlboko v horách a našli čudný hrob. Na náhrobnom kameni boli vyryté čudné slová: "Ten, kto si sem ľahne, ostane tu z vôle Osudu." Zlatogorka poprosila Dažboga, aby si skúsil ľahnúť do hrobu. Vyskúšal to, ale hrob bol menší ako jeho postava. Potom to skúsila jeho žena a hrob bol pre ňu ako uliaty. Požiadala preto Dažboga:
"Môj roztomilý muž, zavri hrob, chvíľku si tu chcem poležať aby som zistila aké to je."
Dažbog to sprvoti nechcel urobiť, no ona ho prehovárala. Zavrel teda hrob kameňom, ktorý ležal vedľa, ako to ona chcela. To bol ale chybný čin. Hrob sa už viacej nedal otvoriť. Dažbog sa pokúšal kameň rozbiť kyjakom a mečom, no nepomáhalo to. Potom Zlatogorka zakričala z hrobu:
"Muž môj, choď za mojím otcom Nijom (boh podsvetia), odovzdaj mu môj posledný pozdrav a popros ho aby mi odpustil, ja musím ostať tu v hrobe navždy."
Dažbog prišiel k Nijovi a povedal mu o tom, čo sa stalo:
"Žiadala si ťa posledný krát pozdraviť a žiadala ťa o odpustenie. Pravdepodobne Rod (boh bohov) si prial aby sa to stalo."
Nij sa rozhneval na Dažboga. Myslel si, že Dažbog zabil jeho dcéru, aby sa tak pokúsil dostať ho preč z jeho kráľovstva. Preto sa rozhodo0l, že Dažboga zabije. Povedal mu, aby mu podal ruku, ale Dažbog prehliadol Nijovu lesť a miesto ruky mu podal svoj dočervena rozžeravený kyjak. Nij vykríkol, lebo Dažbog priniesol svetlo do jeho sveta a tým ho oslabil. Dal preto svojej dcére odpustenie. Dažbog sa vrátil späť k hrobu svojej milej a povedal, že otec jej odpustil. Tým získala Zlatogorka v hrobe pokoj a bude tam odpočívať do skončenia vekov. Dažbog napísal na náhrobný kameň: "Zlatogorka Nievna tu odpočíva z vôle matky Osudu Mokoši a z vôle božského Roda.
Zaznamenané

Devil Angel
Vševed

Bodov v rase: 0/421

Príspevkov: 1,403
217.84 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Devil Angel

« Odpoveď #33 kedy: Február 07, 2009, 17:06:08 »

podobný príbeh som čítala v jednej knižke s ruskými bylinami, ale v nej si ľahol do rakvi bohatie Svatohor a nemohol sa odtial dostať, tak zomrel. dosť divná smť, skončiť zaživa v hrobe alebo rakve a zomrieť z toho huh
Zaznamenané

All magic comes with a price.

DON'T PANIC!
TarAncalime
Učeň

1.00 ℱ

Inventar

« Odpoveď #34 kedy: Február 10, 2009, 17:41:14 »

Hej takých divných príbehov som čítala viac..inak to s tými rakvami zaváňa upírmi. cheesy
Zaznamenané

superduper12
Roľník
*

Rasa: Čarodejník
Bodov v rase: 0/0

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 35
76.66 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - superduper12

« Odpoveď #35 kedy: Júl 04, 2012, 14:48:26 »

Hej takých divných príbehov som čítala viac..inak to s tými rakvami zaváňa upírmi. cheesy
Hej, veď u nás sa to upírmy len tak hemží, akurát tí naši nepijú krv, u nás pijú krv vlkolaci.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3]   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Fantasy-Svet.net | Poháňané SMF.
© 2008, Simple Machines. Všetky práva vyhradené.

Content copyright © 2008 Fantasy-svet.net.
Upozornenie: žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri.
Autori a prevádzkovatelia stránky neberú žiadnu zodpovednosť za príspevky odoslané uživateľmi a za ich vystupovanie na fóre.
Všetky odkazy na tomto fóre majú len informatívnu hodnotu a za rovnakým účelom boli na toto fórum umiestnené.
Template "Halloween": Designed by edvordo
Based on Crip~'s BlackRainV2
Sitemap
Schvalovanie prispevkov

Stránka vytvorená za 0.173 sekúnd, 23 SQL dotazov.