Leryth, ak hľadáš niečo jednoduchšie z jazykového hľadiska, určite by som odporučila Harryho Pottera (Percyho Jacksona som zatiaľ v angličtine nečítala, ale verím tomu, že to bude podobný zrozumiteľný štýl). Harryho som si otestovala pred rokmi sama - veľmi som si pri ňom zlepšila slovnú zásobu a väčšinu slov používam aj v bežnej konverzácii. Nie je zlé prečítať to najprv v slovenčine a potom v angličtine, len aby sa človek, ktorý HP svet nepozná, trochu zorientoval. Inak Rowlingová používa veľmi obľúbené slová a výrazy, ktoré sa hojne vyskytujú aj v iných knihách. Záleží ale od úrovne tvojej angličtiny, keďže si to bližšie nešpecifikoval - neviem, na ktorej úrovni si, či beginner, pre-intermediate, atď.
Predpokladám, že klasické fantasy od Feista či Eddingsa by tiež mohli byť ok v angličtine, možno aj Pratchett - ten sa mi pred rokmi zdal celkom zrozumiteľný. A časom by som skúsila aj kratšie poviedky od Stephena Kinga, keď už budeš mať pocit, že nemusíš v kuse hľadať v slovníku a vieš sa ponoriť do deja. Ten by ti možno sadol z toho hľadiska, že je to drsnejšie. Rozhodne neodporúčam na začiatok nič od Anne Rice ani Tolkiena.