Stephen King - Christina
Středoškolák Arnie zahlédne stařičké auto Plymouth a okamžitě zatouží ho mít a pro radost si ho opravit. Jeho rodiče však mají naprosto odlišné představy o tom, jak by měl syn trávit čas a utrácet peníze. Příběh, založený na typických reáliích amerického způsobu života, k němuž automobil nerozlučně patří, pojednává o zdánlivě banální roztržce mezi dospívajícím chlapcem Arniem a jeho rodiči. Jenomže to by autorem nesměl být Stephen King...Po prečítaní zaraďujem Christinu medzi lepší priemer Kingovej tvorby. Dá sa povedať, že z pomerne jednoduchej zápletky vyťažil maximum. Bohužiaľ som pri čítaní zaregistroval aj jeden nedostatok. Celá kniha je založená na vzťahu "outsidera" Arnieho a jeho najlepšieho kamaráta Dennisa... a ja som tomuto vzťahu neuveril

Je to škoda, lebo vzťahy medzi ostatnými postavami sú naozaj brilantne, uveriteľne a do hĺbky zobrazené, aj záverečné finále je originálne... len pri tom najdôležitejšom vzťahu medzi Arniem a Dennisom som cítil, že tam niečo nesedí... V každom prípade som sa pri tejto knižke určite nenudil, knižka je veľmi pútavo napísaná, dej postupne graduje a nemá prakticky žiadne slabé miesta. Čítali ste ju niekto? Ak nie, určite každému odporúčam