Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #30 kedy: September 28, 2008, 15:17:24 » |
|
No už som prešla na druhý diel - V říši vlka. Myslela som, že to bude o tom, ako Danjal berie brnenie Egelovi, a to je už celkom iný príbeh.  Je tam už Miriel a Tulák opäť vystupuje ako Dakeyras. No ale nevadí, zatiaľ to vyzerá skvelo. Čo mám potom čítať? V akom poradí idú tie knihy? 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Devil Angel
Vševed
      Rasa: Upír Bodov v rase: 0/421
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,403
Odporúčania: 1
217.84 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Devil Angel
|
 |
« Odpoveď #31 kedy: September 28, 2008, 15:33:50 » |
|
Drenajská sága: (odohráva sa v Drenaji): Cestou vlka (tulák 1) , V ríši vlka (tulák 2), Hrdina ve stínu (tulák 3), Kroniky o Drussovi (to už nie je o Tulákovi, ale Druss je potomok jednej z tulákovych adoptívnych dcér), Smrtonoš, Bílí vlk, Meče noci a dne, Legenda, Král za branou, Hledání ztracených hrdinu, Válečníci
|
|
|
Zaznamenané
|
All magic comes with a price. DON'T PANIC!
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #32 kedy: Október 02, 2008, 10:29:56 » |
|
Väčšinu z toho tam majú, akurát si nie som istá tým Tulákom 3 a Kronikami o Drussovi.  Tulák 2 je zatiaľ cool. Som práve tam, ako sa vydala celá partia na výpravu za Kesa chánom.  Dardaliona už nemám tak rada, momentálne u mňa vedie Anjel (stupídne meno, podľa mňa;  mali ho aspoň nechať v origináli - Angel by znelo lepšie).
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
|
|
|
Devil Angel
Vševed
Pohlavie: 
217.84 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #33 kedy: Október 02, 2008, 14:03:41 » |
|
časi a slováci občas prekladajú aj to čo nemusia  Anjel bol celkom fajn, mala som ho rada
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #34 kedy: Október 02, 2008, 14:22:56 » |
|
Hej, prekladať knihu neznamená preložiť všetko od slova do slova.  Ale nejako to predýcham.  Gemmel píše dobre, ale niektoré veci mi vadia - hlavne charaktery niektorých postáv. Miriel je strašne podráždená a furt sa uráža, hrá sa na veľkú bojovníčku, pričom sa tvári, že vôbec nie je žena a neviem čo - také typy postáv mi už lezú poriadne na nervy. A Anjel zase reaguje ako každý druhý hrdina telenovely, ktorý si odmieta priznať, že sa zaľúbil. Na to, koľko má rokov, sa správa občas naozaj trápne.  To je to jediné, čo mi v tom vadí. Príliš veľké klisé, čo sa týka ich správania sa. No a som zvedavá, s kým napokon Miriel skončí. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Devil Angel
Vševed
Pohlavie: 
217.84 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #35 kedy: Október 02, 2008, 14:39:17 » |
|
ja to viem a nepoviem  ale pokiaľ ide o Gemmellove postavy, som dosť neobjektívna, jednoducho ich zbožňujem, nech sú akékoľvek 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #36 kedy: Október 13, 2008, 14:13:22 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 1950/10791
Pohlavie: 
Príspevkov: 5,773
945.43 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #37 kedy: Október 30, 2008, 20:31:25 » |
|
aa, tak sa konečne šťastie uľútostilo a konečne som sa dostala aj k ďaľším 2 dielom Tróje..sa vytešujem ako malé decko.. 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #38 kedy: November 01, 2008, 17:26:17 » |
|
Tróju majú aj u nás v knižnici, ale asi iba prvé dva diely. Tak si počkám, kým to bude kompletné. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
nemain
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 42
Odporúčania: 0
26.46 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - nemain
|
 |
« Odpoveď #39 kedy: November 01, 2008, 17:54:06 » |
|
u nas v knižnici nemajú nič  ..musela som si zohnať e-booky..už som začala čítať Tuláka.. dufam, že to dočítam, lebo ebooky nemám veľmi rada 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #40 kedy: November 01, 2008, 18:45:52 » |
|
no ani u nás, len našťastie v Trnavskej knižnici som našla aspoň tú Tróju, aj keď nič iné od Gemmela tam nemajú..  ale Tróju milujem..už len dočítať Pád kráľov, a..jaj..bude mi za tým smutno...
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Georgiana
Redaktor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 720/15000
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,525
89.52 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Georgiana
|
 |
« Odpoveď #41 kedy: November 03, 2011, 18:02:07 » |
|
David Gemmell (1.9. 1948, Londýn – 28.7. 2006) bol anglický spisovateľ fantasy literatúry. Gemmellove knihy v Česku vydávalo vydavateľstvo Návrat, v súčasnosti ich v rovnakej edícii publikuje Perseus. Už v 16 rokoch bol vylúčený zo školy za organizovanie hazardných hier a musel začať pracovať. V noci si privyrábal ako vyhadzovač z nočných klubov, k čomu mu značne dopomáhala jeho robustná postava, ale k násiliu se uchyľoval iba minimálne a to vďaka svojej neobyčajnej výrečnosti. Pracoval tiež ako novinár na voľnej nohe pre niekoľko významných denníkov (London Daily Mail, Daily Mirror, Daily Express). Zomrel 28. júla 2006 po operácii srdca. (zdroj - http://cs.wikipedia.org/wiki/David_Gemmell) Napísal veľa fantasy sérií - od Drenajskej ságy cez napr. Vampíriu ságu a Leva macedónskeho až po posledné dielo - trilógiu Tróju. Tento "britský kráľ hrdinskej fantasy" patrí medzi mojich obľúbených autorov. Čítal tu niekto niečo od neho? Ktorú knihu máte najradšej a prečo? 
|
|
|
Zaznamenané
|
 Túžim tancovať v daždi...
|
|
|
elenna
Lovec
  Rasa: Elf Bodov v rase: 0/14
Pohlavie: 
Príspevkov: 280
116.91 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - elenna
|
 |
« Odpoveď #42 kedy: Január 26, 2012, 22:10:01 » |
|
prečítala som Meč v bouři a Pulnoční sokol a neviem, som z toho trochu rozčarovaná, nie že by sa mi to nepáčilo, len No a teraz neviem, či sa chcem pustiť do Havrana. Čítala som popis a nevyzerá to ružovo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #43 kedy: Máj 27, 2012, 10:34:07 » |
|
Slovart spravil dotlač celej trilógie v paperbacku  už som síce sériu čítala, ale dala by som si ju znovu, bola fakt skvelá!!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
havro
Roľník
 Rasa: Upír Bodov v rase: 0/76
Príspevkov: 28
3791.88 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - havro
|
 |
« Odpoveď #44 kedy: Máj 29, 2012, 11:55:48 » |
|
Mám sériu v hardbacku a doporučujem. Výborné čítanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|