Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
Odporúčania: 0
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« kedy: November 21, 2010, 20:05:46 » |
|
Nový mysteriózny román, vychádza už 1. decembra!  "Začítajte sa do tejto knihy a okolitý svet prestane existovať!" - povedal o knihe Stephen King. Raz za čas sa stane, že sa na trhu objaví takáto kniha. Fascinujúci príbeh je napísaný jednoduchým, striedmym štýlom, no s neuveriteľnou dávkou predstavivosti. Cieľom tajného vládneho experimentu je premeniť ľudské telo na smrtiacu zbraň. Lenže čosi sa pokazí. Dvanásť testovaných subjektov utečie a roznesie vírus meniaci ľudí na ešte nenásytnejšie, smrtiacejšie a prakticky nezničiteľné bytosti... Ambiciózny, silný príbeh z pera oceňovaného a rešpektovaného autora Justina Cronina patrí k najčítanejším titulom roka 2010!
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: November 24, 2010, 10:42:59 » |
|
Hoci nie som na sci-fi, celkom ma obsah a kritiky na túto knihu zaujali, nevyzerá ako príliš originálny námet, ale asi je kniha výborne písaná.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Luu
Učeň
   Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/640
Pohlavie: 
Príspevkov: 600
18.54 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Luu
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: November 24, 2010, 14:40:54 » |
|
Včera v noci som prečítala prvých 50 strán - písané je to výborne, má to pre mňa taký trochu Kingovský nádych... a je to vážne na zimomriavky, aj keď sa ešte nič otvorene nestalo. Teda, valila som už pri prvej kapitole oči ako dávno nie. EDIT: Tak dočítané, a veru, dobré to bolo  Veľmi Kingovské, hlavne v prvej polovici, keď sa na scéne prvý krát zjavila Sara Fisherová, hneď sa mi v mysli vynorila Susan Delgado  Tých 650 strán je ale hodne, najlepších je prvých 100 a posledných 150, to medzi tým je len taká vypĺňačka priestoru a zoznamovanie sa s postavami  Takých 80% si to zaslúži
|
|
« Posledná zmena: December 05, 2010, 21:45:37 od Luu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 1950/10791
Pohlavie: 
Príspevkov: 5,773
Odporúčania: 1
945.43 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Január 24, 2011, 12:04:43 » |
|
knižka ma čaká na poličke, veľmi čerstvá, nová a voňavá a veľmi sa na ňu teším.. priateľ pomedzi učením sa na skúšky prečítal prvú kapitolku a chváli, ale asi mu ju vyfúknem a prečítam si ju prvá..  a ten Kingovský nádych- som zvedavá, oredsa len King je len jeden, a slabé odvary môjho obľúbeného spisovateľa nebudú nič pre mňa.. ale to nemusí byť tento prípad.. 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Február 24, 2011, 23:45:24 » |
|
dočítané, dokonca som napísala aj svoju prvú recenziu.. dojmy sú také zmiešané, ja som tam Kinga vážne nevidela ani necítila, i keď som sa ho snažila nájsť... ale kniha nebola zlá, aj keď sa mi nepáči, že Cronin v podstate odhalil všetko v závere prvej knihy.. 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Ella
Webmaster
    Rasa: Upír Bodov v rase: 145/5684
Pohlavie: 
Príspevkov: 7,282
Odporúčania: 5
7628.40 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Ella
Our Leader The Mockingjay
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Február 25, 2011, 12:14:51 » |
|
tak teda odporúčaš, alebo nie? lebo zvažujem, že si ju kúpim, tak či sa oplatí, lebo ten príbeh mi prišiel byť celkom zaujímavý
|
|
|
Zaznamenané
|
Driver picks the music, shotgun shuts his cakehole.
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: Február 25, 2011, 13:09:27 » |
|
v podstate hej, nebolo to zlé, ale... ja som tam šla s očakávaním, že sa mi dostane niečo podobné Kingovmu štýlu, možno preto som bola trochu sklamaná... inak sa dej miestami vlečie, ale niečo po polke knihy sa to riadne rozbehlo... a prvé stránky boli tiež super...  ale pokračovanie si určite zoženiem 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jozoj
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/29
Príspevkov: 98
349.23 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - jozoj
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Október 03, 2011, 13:02:25 » |
|
No to je podarené! Usilovne som smolil  do príspevku svoje pocity po prečítaní knihy, keď ma zrazu prerušili z Microsoftu aby som sa zapojil do prieskumu a moje vydrené riadky boli fuč!  No, vrátim sa k tomu niekedy inokedy, teraz už nemám chuť znova začať špekulovať nad knihou. Vraciam sa k téme. Knihu som prečítal a pravdupovediac mám z nej zmiešané pocity. Začiatok sa mi páčil, dej sa rozbehol rýchlo, z viacerých smerov, niektoré naznačené a nejasné veci boli vysvetlené o stovku strán neskôr, proste čítalo sa to veľmi dobre. Potom to však pre mňa začalo byť príliš rozvláčne, hoci uznám že možno pre niekoho obraz boja za prežitie malých ľudských enkláv môže byť zaujímavý. Ja som však začal zápasiť s chuťou pozrieť ako to skončí a knihu odložiť. Akosi som nepochopil prečo práve popisovaný typ prežívajúcich spoločností bol úspešný. A záver som nepochopil, ako sa vlastne skončil príbeh hrdinov? A aké bytosti odvodené z ľudí vlastne skúmali udalosti po tisícke rokov? ((Ľudia či víri?) fuj, ešte aj gramatický problém!) Problém som mal aj s pochopením názvu. Prečo "Priechod" ? Skôr sa mi zdal vhodneší "Prechod", podľa slovníka "Passage" môže byť jedno aj druhé. Prechod v zmysle prerod alebo dačo podobné. Ale možno udalosti deja sú cestou, teda priechodom od starého ľudstva k niečomu novému? To neviem.  Možno niekomu kto to čítal je to jasnejšie ako mne?!?
|
|
« Posledná zmena: Október 04, 2011, 19:58:51 od jozoj »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
feyton eerily
Lovec
  Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 0/4
Pohlavie: 
Príspevkov: 221
421.68 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - feyton eerily
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: September 16, 2012, 19:11:34 » |
|
tak priechod som dostala, ked to bola ešte úplná novinka, od miminy  začala som to čítať, po nejakých dvadsiatich stranách som to vrátila s5 na poličku, lebo ma to vôbec nechytilo... knihu som požičala kamarátke, ktorá má teraz tú moju knihu asi trištvrte rok, už ju má asi tak 3 mesiace prečítanú, kedže na ňu nemala čas a náladu, v pondelok, čiže zajtra, mi ju vráti, tak sa k nej chcem dostať  chcem ju prelúskať a dočítať do konca, nech mám lepší pocit 
|
|
|
Zaznamenané
|
Staneš sa tým, proti čomu najviac bojuješ.
|
|
|
|