Takže, práve som dočítal Brisingra, no myslím, že čo sa týka príbehu, tak ma viac bavil Eldest, ktorého som hltal. V Brisingrovi ma pár častí vyslovene nudilo, napr. to ako dlho Aryi a Eragonovi trval ten návrat k Vardenom, jediné čo bolo na tom dobré bola Aryina minulosť... Potom to už bolo skvelé, ale časti v Ellesmére, ktoré boli dvojke nič v Brisingrovi neprekonalo... Roranove "bojové kapitoly" ma nudili tiež, vlastne som nepochopil aký to má význam pre príbeh, okrem toho, že neustále premýšľa koľko ľudí zabil a napokon zistí, že už ani nevie koľko... No ale to je jedno. Eragonove časti boli dokonalé, najmä u trpaslíkov a potom Ellesméra a koniec, ktorý bol naozaj dobrý, prekvapivý a napínavý, som rád, že som konečne polchopil, čo je to eldunarí, lebo som to počul ešte po dočítaní Eragona niekde tu na stránke. Naozaj dobrý nápad!

V každom prípade sa na poslednú časť teším, len dúfam, že Chris vynechá pár zbytočných opisov, ktoré nudili rovnako, teda aspoň mňa...
Eldest u mňa (zatiaľ) vedie na prvej čiare medzi týmito tromi knihami! (Inak, kde sme sa dozvedeli Eragonove skutočné meno?!)