|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #31 kedy: December 21, 2009, 10:53:29 » |
|
Nie, že bol šikovný  už vtedy to všetko zvládal, no istý druh superhrdinu No rozhodne mal veľmi užitočnú schopnosť - dokázal prežiť.
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Shaola
Recenzent
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 1950/10791
Pohlavie: 
Príspevkov: 5,773
Odporúčania: 1
945.43 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #32 kedy: December 21, 2009, 15:28:10 » |
|
hej, to je dôležitá schopnosť, keď ťa chce niekto pravidelne zabiť.. 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Naryel
Praktikant
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/65
Pohlavie: 
Príspevkov: 841
Odporúčania: 0
648.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Naryel
|
 |
« Odpoveď #33 kedy: December 22, 2009, 08:40:43 » |
|
Tomu sa hovorí inštinkt jak hovado! 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #34 kedy: Január 28, 2010, 16:24:10 » |
|
Hm, no neviem, keby Harry počúval svoj základný inštinkt - pud sebazáchovy - tak neprežije ani polovicu prvého dielu.  Stále tvrdím, je to dieťa šťasteny.
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
kletete
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 65
147.65 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - kletete
|
 |
« Odpoveď #35 kedy: August 31, 2010, 00:46:07 » |
|
My sme si raz HP1 od kohosi požičali... A už sme im ho nikdy nevrátili :- DDD
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marsí
FF autor
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/644
Pohlavie: 
Príspevkov: 512
619.55 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Marsí
|
 |
« Odpoveď #36 kedy: November 16, 2010, 10:24:33 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
 Doctor WHO?
|
|
|
Lenide
Moderátor
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 50/7110
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,473
1.78 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Lenide
Attingere caelum diagito
|
 |
« Odpoveď #37 kedy: November 16, 2010, 10:54:25 » |
|
Tak toto si úplne vystihol  Škoda že niektorí mladí (tí čo mali málo rokov keď ešte len vyšla) po prezretí filmov si to nechcú prečítať kedže to už videli. Prichádzajú o veľa 
|
|
|
Zaznamenané
|
Gloria et honor et pax omni operanti bonum. Aivo hobein, aidulems
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #38 kedy: November 16, 2010, 11:00:16 » |
|
Keď niekto povie, že "nebudem čítať knihu, veď som videl film", tak neviem či mu jednu vraziť alebo sa rozplakať  . To je hrozná veta, ľudia prichádzajú o strašne veľa. A nie len pri Potterovi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #39 kedy: August 06, 2012, 21:08:03 » |
|
Je neskutočne úžasné po rokoch opäť čítať túto knižku  milujem Harryho Pottera, celý svet, čo Jo vymyslela, a ozýva sa dávna krivda - neprišiel mi list z Rokfortu  Harry, Ron aj Hermiona sú tam neskutočne zlatí, a malý Harry, ktorý sa ešte trohcu bojí porušovať školský poriadok je skvelý! A to, ako celý čarodejnícky svet ešte len objavuje a ja s ním  Znovu sa pustiť do HP bol jeden z najlepších knižných nápadov tohto leta  btw. nechcete niekto čítať Harryho so mnou? 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Sirius
Vedúci rasy
    Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/5318
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,047
893.09 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Sirius
|
 |
« Odpoveď #40 kedy: August 06, 2012, 21:15:17 » |
|
Nie je čas, ale dobre poznám ten pocit keď som to znova čítal niekoľko krát po sebe. Ďalšie čítanie bude zrejme až keď to budem čítať deťom pred spaním 
|
|
|
Zaznamenané
|
I am alone, but not lonely
|
|
|
Elinor
FF autor
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/940
Pohlavie: 
Príspevkov: 543
563.34 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Elinor
|
 |
« Odpoveď #41 kedy: August 06, 2012, 21:20:04 » |
|
Mne to nerobí problém, pustiť sa do Harryho znovu (tieto prázdniny už druhý raz)  Jednotka bola taká... nevinná a rozprávková, keď ju porovnám s takou šestkou alebo sedmičkou.  Je milé to zmýšľanie všetkých postáv, ich výzor (vo filme) a celkovo ich správanie - napr. samotná Hermiona mi prišla v prvej časti trošku panovačná, no potom sa to už zminimalizovalo  . A po rozume mi stále behá filmová scénka so Zrkadlom z Erisedu... Ehm, ja ešte stále dúfam v to, že sove s listom z Rokfortu pre mňa sa nepodarilo nájsť Slovensko  Každopádne, ešte stále by som na Rokforte študovala aspoň jeden rok... takže, čakám ďalej 
|
|
|
Zaznamenané
|
Tell me would you kill to save a life?
|
|
|
Ella
Webmaster
    Rasa: Upír Bodov v rase: 145/5684
Pohlavie: 
Príspevkov: 7,282
Odporúčania: 5
7628.40 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Ella
Our Leader The Mockingjay
|
 |
« Odpoveď #42 kedy: August 07, 2012, 08:14:52 » |
|
Shaolka, ja už sa cítim ako abstinent, keď pozerám, koľko ľudí to teraz číta, tuším to nevydržím a pridám sa k tebe 
|
|
|
Zaznamenané
|
Driver picks the music, shotgun shuts his cakehole.
|
|
|
tibis
Roľník
 Rasa: Upír Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 25
143.69 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - tibis
“We learn from failure, not from success!”
|
 |
« Odpoveď #43 kedy: September 08, 2012, 23:58:42 » |
|
knihu HP 1 som čítal svojho času po aglicky ako súčasť vzdelavania sa v tomto jazyku a bol som prekvapený prekladom niektorých mien do slovenčiny kým bratia v česku všetky názvy a mena ponechali. Aj napriek prekladu je to výborná knižná séria ktorá začína ako rozprávka pre malé detičky a končí HP 6, 7 ako horror pre dospelých. Ked vyšla HP 6 v anglicku tak som sa neubranil smiechu lebo vo vlaku polovica cestujúcich čitala túto knihu. Preto ten úspech. Pani Rowlingová naučila mladých čítať ako v anglicku, tak aj u nás doma. U synovca by som nikdy nepredpokladal že bude v dnešnej počitačivej dobe čítať a už som mu musel na vianoce kúpiť HP 4. A filmove spracovanie HP môžem iba pochváliť. spravili to na 110%. Ale kniha je kniha. 
|
|
« Posledná zmena: September 12, 2012, 21:09:25 od tibis »
|
Zaznamenané
|
Ako upír som sa premietnil do Anglicka ale v Londýne je konkurencia veľká, tak pôsobím v oblasti Manchesteru a Livepoolu. Prichádza zima a dni sa predlžujú a aj môj čas na love je dlhší a úspešnejší.
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #44 kedy: September 09, 2012, 12:05:09 » |
|
Česi že ponechali mená? uf, no v tomto smere je podľa mňa slovenský preklad oveľa lepší... a zdá sa mi, že Slováci práveže nepreložili viac ako naši susedia  už len tie mená... Dumbledore - Brumbál Fudge - Popletal Luna Lovegoodová - Lenka Láskonejaká (nespomeniem si)  Ako je jasné, že niektoré veci nemohli ostať tak, ako boli v originály, ako názvy fakúlt, metlobal, a podobne, tak je na to tuším aj nejaká prekladateľská "poučka"  ale celkovo si myslím, že slovenský preklad je oveľa lepší ako ten český 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|