Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
Odporúčania: 0
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« kedy: December 12, 2009, 16:31:03 » |
|
 Predstavte si školu, v ktorej sa vyučovanie začína o ôsmej večer a končí o tretej ráno. Nazýva sa Dom noci a nachádza sa vo svete, kde sa v dôsledku zmien v DNA niektorí tínedžeri menia na upírov. Čas, kým sa táto superzmena zavŕši, musia stráviť v Dome noci, inak zomrú. No ani to im nezaručí, že ich organizmus superzmenu zvládne. Šestnásťročná Zoey prichádza do takejto školy v americkej Tulse. Dúfa, že po nezhodách v rodine konečne nájde svoje miesto, kde sa bude cítiť doma. Hoci si v Dome noci nájde skvelých priateľov, predsa len nezapadne. Nie je totiž obyčajné upírske mláďa. Bohyňa noci Nyx ju obdarila zvláštnymi schopnosťami, ktoré jej dávajú moc, no i zodpovednosť. Ako každá tínedžerka rieši problémy s chlapcami, navyše však musí obhájiť svoje zásady a miesto zoči-voči nepriateľsky naladenej elitnej skupine študentov. Označená je prvá časť napínavej série Dom noci, v ktorej sa napĺňajú slová bohyne Nyx: "Tma sa nerovná vždy zlu, tak ako svetlo neprináša vždy len dobro." -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Exluzívne prvá kapitola knižky. http://www.fantasy-svet.net/pt/skolanoci.pdf
|
|
« Posledná zmena: December 19, 2010, 13:06:57 od Lussy Noir Meteur »
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
Pohlavie: 
1554.39 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: December 14, 2009, 15:29:45 » |
|
Neviem ako vy, ale mne sa zatiaľ prvá kapitolka celkom pozdáva. Vyzerá to na celkom pohodovú knižku, no veď čoskoro uvidíme. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: December 15, 2009, 15:07:38 » |
|
Pre akú vekovú kategóriu je séria vhodná?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
Pohlavie: 
1554.39 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: December 15, 2009, 15:29:49 » |
|
Myslím, že tak 13 alebo 15+, ale asi skôr tých 15.
|
|
« Posledná zmena: December 20, 2009, 15:58:34 od Caterhine »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: December 15, 2009, 15:32:35 » |
|
Prečítala som prvú kapitolu a vyzerá to celkom zaujímavo. Len dúfam, že z toho nebude ďalší Denník princeznej, lebo spôsob písania sa až tak veľmi nelíši...  Inak ale zaujímavý nápad... Niečo na štýl upírskych X-Menov.  A hlavne by som chcela vedieť, aký zmysel má to ich označenie. Dosť im to komplikuje život. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Petraela
Čestný člen
Pohlavie: 
2284.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: December 18, 2009, 10:16:32 » |
|
Musím povedať, že prvé dve kapitoly ma naozaj zaujali! Vyzerá to dobre
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
Pohlavie: 
1554.39 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: December 20, 2009, 16:00:10 » |
|
Peti našla som ti to presnejšie, knižka je určená pre kategóriu najmä 15-19 a ževraj skôr pre dievčatá. Knižka vychádza 8.1.2010 a ako inak sa už teraz dá objednať na martinuse. http://www.martinus.sk/?uItem=77244
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: December 20, 2009, 17:42:33 » |
|
Prečítala som prvý diel - Marked - vlastne som ho zhltla.  A mám už napísanú recenziu. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
|
|
|
Pader
Roľník
 Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/0
Príspevkov: 2
1.48 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Pader
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: December 21, 2009, 15:30:59 » |
|
Prečítala som prvú kapitolu a vyzerá to celkom zaujímavo. Len dúfam, že z toho nebude ďalší Denník princeznej, lebo spôsob písania sa až tak veľmi nelíši...  Inak ale zaujímavý nápad... Niečo na štýl upírskych X-Menov.  A hlavne by som chcela vedieť, aký zmysel má to ich označenie. Dosť im to komplikuje život.  ved prave to tetovanie to robi vynimocne, zaujjimave, iné.....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
Pohlavie: 
2284.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: December 22, 2009, 12:15:23 » |
|
ja som už skoro na konci a veľmi sa mi to páči. Už by som to zhltla skôr, ale nie je času. Páčia sa mi tam tie hlášky, celkovo správanie tých deciek je také normálne (až na to, že sú to upíri  ), že by to bo môj nový favorit medzi knižnými sériami? 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: December 22, 2009, 20:47:24 » |
|
ved prave to tetovanie to robi vynimocne, zaujjimave, iné.....
Hej, len je to trochu nezvyčajné mať také viditeľné znamenie.  Nie je to veľmi výhoda, keď hneď celý svet vie, že kto je upír. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
Pohlavie: 
2284.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: December 23, 2009, 14:49:25 » |
|
Presne, hneď všetci vedia, že je upír a začnú odsudzovať Konečne som to zmákla a som som veľmi zvedavá na pokračovanie. Pekne sa to zamotalo a som zvedavá na ďalšie osudy našej hrdinky. Inak sranda, že to tam zmákla za štyri dni všetko prevrátiť na ruby  A myslíte si, že si zmení meno?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
Pohlavie: 
1554.39 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: December 23, 2009, 16:05:22 » |
|
To tetovanie je také nezvyčajné a zaujímavé, veľmi dobrá myšlienka, konečne niečo originálne.  Mne hlavná hrdina trošku pripadá až príliš dokonalá, že jej všetko tak vychádza, až na pár detailov. Ale tak uvidíme v pokračovaní. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|