phoenix
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 28
Odporúčania: 0
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - phoenix
|
 |
« kedy: Marec 21, 2008, 13:03:29 » |
|
Tak mna piaty film trochu sklamal... Cakal som proste od toho viac, bolo to krátke a kopu dôlezitých scén chýbalo. A nakoniec Dumby vs. Voldy sa mi tiez nepacilo. V knihe som si Dumbledora predstavoval ako neohrozeného, ako neporovnatelne mocnejsieho ako bol Voldemort, a vo filme sa s nim trapil az to skoro vyzeralo ze Voldemort moze aj vyhrat. Najviac z celeho filmu som sa asi tesil (okrem dumby vs. voldy) na oddelenie zahad, a na vsetky tie veci co su tam, no nejako som sa nedockal... Ale velmi sa mi v tom filme pacil soundtrack... Nebol sice od Williamsa, ale bol dzivšik! 
|
|
« Posledná zmena: Marec 28, 2008, 07:59:50 od Whitewash »
|
Zaznamenané
|
80% mladých ľudí dnešnej doby počúva EMO a Hip-Hop... Ja sa s potešením hlásim k tím zvyšným 20%...
|
|
|
Laura
Hosť
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Marec 21, 2008, 13:07:11 » |
|
tak s tým plne súhlasím. Piata kniha bola úplne super, ale ten film?!? A soundtrack je úžasný  aj Williams iste závidí > 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Marec 21, 2008, 13:54:29 » |
|
No film nebol zlý...to sa nedá povedať, tu ide skôr o to, že zatiaľ čo 300-stranový Kameň mudrcov mal 3-hodinový film, tak 900-stranový Fénixov rád má necelé 2 hodiny...tá ironia : 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Emilly Gold
Roľník
 Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 10
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Emilly Gold
Emma Watson
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Marec 21, 2008, 17:16:30 » |
|
??? tak mne sa z tohto filmu tocila hrozne hlava len co som vysla z kina  pre mna to bolo asi moc zostrihane ale kazdy ma iny nazor:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Caterhine
Čestný člen
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/1276
Pohlavie: 
Príspevkov: 2,716
1554.39 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Caterhine
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Marec 24, 2008, 18:15:17 » |
|
??? tak mne sa z tohto filmu tocila hrozne hlava len co som vysla z kina  pre mna to bolo asi moc zostrihane ale kazdy ma iny nazor:) Podla mne oproti zaciatku stvorky je patka velmi dobre zostrihana. Lebo mne ten zaciatok pripadal, ako zle spraveny trailer. > 
|
|
|
Zaznamenané
|
Láska nie je ani veľká, ani malá; je to jednoducho láska. City nemožno merať ako cesty. Ak to urobíme, začnete ju porovnávať s tým, čo vám o nej rozprávajú, alebo s tým, čo očakávate, že stretnete. Takto budete vždy počúvať iba príbehy, a nebudete kráčať svojou vlastnou cestou. (Kronika - Poznámky z letísk; Paulo Coelho)
|
|
|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Máj 17, 2008, 22:30:58 » |
|
Tak mna piaty film trochu sklamal... Cakal som proste od toho viac, bolo to krátke a kopu dôlezitých scén chýbalo. A nakoniec Dumby vs. Voldy sa mi tiez nepacilo. V knihe som si Dumbledora predstavoval ako neohrozeného, ako neporovnatelne mocnejsieho ako bol Voldemort, a vo filme sa s nim trapil az to skoro vyzeralo ze Voldemort moze aj vyhrat. Najviac z celeho filmu som sa asi tesil (okrem dumby vs. voldy) na oddelenie zahad, a na vsetky tie veci co su tam, no nejako som sa nedockal... Ale velmi sa mi v tom filme pacil soundtrack... Nebol sice od Williamsa, ale bol dzivšik!  No, neporovnateľne mocnejší... S tým nesúhlasím - ak by bol, prečo neporazil Voldemorta sám? Už na začiatku? Veď mal mocný prútik. Skôr si boli príliš vyrovnaní. To mne sa páčil aspoň ten súboj. To bolo fajn. Ale Oddelenie záhad ma sklamalo, okrem iného. S tatkom som to pozerala doma po slovensky - a dabing bola jedna z vecí, pri ktorej som soptila. Nechápem tie ich výrazy - veď keď robím dabing, vezmem slovenský preklad a naštudujem si terminológiu, došľaka! Nie, nejaký expert tam vymýšľal úplne nové slová. Možno je to tým, že som perfekcionista, ale z prekladov je mojím zvykom dávať pozor na každé slovíčko. Proste mi to prišlo ako odfláknutá práca. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Líza
Lovec
  Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 225
96.06 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Líza
Amare et sapere vix deo concenditur...
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: Máj 19, 2008, 11:31:05 » |
|
Nechápem tie ich výrazy - veď keď robím dabing, vezmem slovenský preklad a naštudujem si terminológiu, došľaka! Nie, nejaký expert tam vymýšľal úplne nové slová. Možno je to tým, že som perfekcionista, ale z prekladov je mojím zvykom dávať pozor na každé slovíčko. Proste mi to prišlo ako odfláknutá práca.  Mě špatný překlad odradí od knihy/filmu. Prostě nejsem schopná se na to dál dívat/číst, jinak bych dostala infarkt. 
|
|
|
Zaznamenané
|
caritas patiens est benigna est caritas non aemulatur non agit perperam non inflatur non est ambitiosa non quaerit quae sua sunt non inritatur non cogitat malum non gaudet super iniquitatem congaudet autem veritati omnia suffert omnia credit omnia sperat omnia sustinet
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Máj 19, 2008, 11:55:50 » |
|
Hovor mi dačo. ;D Párkrát som už teda mala infarktové stavy.  Hrozné je to, mať sklony k presnému prekladaniu, však? 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: Máj 20, 2008, 11:33:44 » |
|
Uplne súhlasím so zástancami presného prekladu...dočerta ak si raz človek zvykne (teraz trepnem) na Vynikajúcu čarodejnícku úroveň, tak prečo tam trepali Obyčajné skúčky čarodejníckej úrovne? :o úplne od veci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: Máj 20, 2008, 13:49:07 » |
|
Uplne súhlasím so zástancami presného prekladu...dočerta ak si raz človek zvykne (teraz trepnem) na Vynikajúcu čarodejnícku úroveň, tak prečo tam trepali Obyčajné skúčky čarodejníckej úrovne? :o úplne od veci
Pri tomto som prskala asi pol hodinu a potom ešte aj po filme. Nech sa nehnevajú... Fušeri.  Veď keď si vezmeme tie slová - Vynikajúca čarodejnícka úroveň a Obyčajné skúšky ... - to je rozdiel ako nebe a dudy. Okej, v origináli je Ordinary wizarding level, ale, pri Merlinových trenkách, len amatér by to preložil ako ordinary - obyčajný. Keď už tak "základný" alebo "všeobecný", ale nie "obyčajný"! A to, prečo sa rozčuľujem nad takými hlúpymi slovíčkami, pochopí každý, kto prekladá. ;D
|
|
« Posledná zmena: Máj 20, 2008, 13:52:55 od Bruja »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: Máj 20, 2008, 14:09:54 » |
|
fuuj ty škaredo nadávaš, že pri Merlinový trenkách hh horšie ako Hermiona!  Inak hento naštavo aj mňa :o
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
namea
Roľník
 Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 0/200
Pohlavie: 
Príspevkov: 17
3.09 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - namea
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Máj 30, 2008, 22:04:52 » |
|
ja som bola úprimne zdesená z českej verzie HP (neberte si to prosím moc k srdcu nikto z Čiech)... keď som čítala o Bradavicích, Nebelvíre, Prasinkách, famfrpálu a spol., tak som najprv až plakala od smiechu, ale keď sa tak nad tým človek zamyslí, je to smutné...starý dobrý metlobal a spol 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/617
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,465
Odporúčania: 3
18885.93 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: Máj 31, 2008, 07:35:27 » |
|
No, zase Rokfort je u nás aj syr, takže tiež to nie je nič moc... v angličtine sa to aj tak nevolá Rockfort (alebo ako ešte ináč), ale Hogwarts... metlobal je Quidditch (čo teda ani v základe slova nemá s metlou - broom - vôbec nič...) no a takto by sa dalo pokračovaaaaťťť... 4 fakulty sú Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff, Slytherin, čo sa teda fakt na tie naše slovenské nepodobá... možno Slytherin trochu...
|
|
|
Zaznamenané
|
<°))><
|
|
|
Kouba
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/60
Pohlavie:
Dlhodobejšia neprítomnosť: 17.-25.1.2009 - Lyžák
Príspevkov: 126
12.87 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Kouba
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: Júl 29, 2008, 09:38:33 » |
|
No, zase Rokfort je u nás aj syr, takže tiež to nie je nič moc... v angličtine sa to aj tak nevolá Rockfort (alebo ako ešte ináč), ale Hogwarts... metlobal je Quidditch (čo teda ani v základe slova nemá s metlou - broom - vôbec nič...) no a takto by sa dalo pokračovaaaaťťť... 4 fakulty sú Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff, Slytherin, čo sa teda fakt na tie naše slovenské nepodobá... možno Slytherin trochu...
Ty si tady stěžuješ na metlobal, ale u nás v ČR máme FAMFRPÁL, což je už absolutní nesmysl. ale přiznám se, že famfrpál se mi líbí víc než metlobal, ale to je asi tím, že jsem na to zvyklej  .
|
|
|
Zaznamenané
|
Je otázka, co je pro vědce významnější, zda znalost faktů či fantazie.
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 0/617
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,465
Odporúčania: 3
18885.93 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash