Táto stratégia je podľa mňa dosť známa. Taktiež ako v mnohých fantasy hrách aj tu ide o boj medzi rôznymi rasami. Hráte a rozhodujete sa za Runového bojovníka. Pohlavie si samozrejme môžete vybreť

.
Dej: V minulosti vytvorili runových bojovníkov ako zbraň. (Využívali ich v Konvokancii vo veľkej vojne.)Bojovníkov bez vlastnej vôle, ktorým do runy zavreli dušu. Ten kto mal runu v ruke mohol ovládať bojovníka. Týto bojovníci sa nedali zabiť. Akonáhle ste ich "zabili" tak sa znova zjavili pri kameni Znovuzrodenia alebo ich ďalší čarodejník vyvolal pri runovom monumente. Ale, nastal prevrat. Runový bojovníci začali bojovať a ničiť dediny a mestá. Ľuďom neostávalo nič iné ako runových bojovníkov odvolať a runy bezpečne skryť aby moc runy viac nepovstala a neničila život ľudí a ostatných rás.
Týchto bojovníkov vytvoril kruh mágov (už neviem presne ako sa nazývali

). Títo mágovia rad za radom zomierali a ostal už len posledný. Rohen. Ale bol to omyl. Nebol posledným mágom kruhu. Objavil sa aj ešte jeden zlý mág, ktorý chcel získať od Rohena knihu o Konvokancii. Rohen síce v boji knihu získal, ale napriek tomu vedel, že mág sa jej bude chcieť zmocniť.
Rozhodol sa vyvolať jedného z pradávnych runových bojovníkov. Dal mu runu, aby ho už nikto nemohol ovládať. Runový bojovník bol voľný. A znovu povstala moc runy.
úloha: Aby runový bojovník mohol poraziť svojich nepriateľov musí hľadať runy, ku rôznym monumentom. Monument ľudí, elfov, temných elfov, orkov, trollo a trpaslíkov. Musíte budovať svoje v podstate základne v okolí monumentov. Musíte ich brániť atd... Hra Spellforce je typická fantasy stratégia.
môj názor: Mne sa hra Spellforce nadmieru páčila. Som milovníkov rôznych stratégií a hlavne fantasy stratégií, takže táto hra je pre mňa ozaj úžasná. Má dokonca aj pútavý dej. Musíte spĺňať aj veľa úloh, ktoré môžete aj nemusíte prijať. Táto hra má v podstate 3 časti. Spellforce: The order of dawn, Spellforce II. - Shadow Wars a Spellforce III. - Dragon Storm. Nie je to značené presne takto. Dragon Storm aj Shadow Wars sú značené po II. Sú aj rozšírené edície. Naozaj Vám túto hru odporúčam neoľutujete. :-)