Mirka7990
Učeň
   Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/130
Pohlavie: 
Príspevkov: 408
Odporúčania: 0
50.71 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Mirka7990
|
 |
« kedy: Marec 10, 2008, 21:50:29 » |
|
Aj túto knihu som čítala... Ktovie kto ma tými knihami zásobuje  . Tiež zaujímavé riešenie sveta kúzel.... Fantázii sa medze nekladú  Pri tejto príležitosti sa chcem spýtať aký "druh" mágie sa vám páči??? Máme tu napr. Charmed, kde bojujete proti démonom ale kúzla nemôžete využiť pre seba... Je tu Potter, kde sú kúzla každodennou záležitosťou. Tiež Bartimaeus, kde vlastne neviete nič spraviť bez pomoci iných bytostí. A mnohé iné... Tak čo, ktoré imponuje vám?
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Marec 13, 2008, 20:01:20 » |
|
Tu by nikto nechcel vedieť čarovať? 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Polnočná premena, vytiu vlkov ozvena. Pri splne mesiaca, deň s nocou strieda sa, oči krvou zažnú sa a vlkolak zrodí sa. ___________________________________________
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Marec 13, 2008, 20:02:28 » |
|
Napríklad, mne sa páči mágia v Charmed  ... ale ešte by mohla byť povolená pre vlastné účely trocha 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Ginevra
Hosť
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Marec 13, 2008, 20:48:22 » |
|
No tak teda ja  samozrejme, že keby som vedela čarovať nepohnevala by som sa O0 osobne dávam prednosť Potterovi  taký život by sa mi páčil a ked nie to tak asi Charmed 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Laura
Hosť
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Marec 21, 2008, 13:08:22 » |
|
no aj jednoznačne Harry Potter  chodiť tak na Rokfort 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 5/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,417
2133.57 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Marec 22, 2008, 22:55:40 » |
|
no aj jednoznačne Harry Potter  chodiť tak na Rokfort  aj mne sa to tak páči keď už mágia tak taká každodenná aj so školou 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: Marec 25, 2008, 09:26:04 » |
|
Nathaniel, mladý čarodejnícky učeň, vyvolá 5000-ročného džina Bartimaeusa. Ten nepatrí medzi bytosti, ktoré by ukazovali malým čarodejníkom praobyčajné kúzla. Preto sa voči chlapcovi správa bezočivo a zlomyseľne, ale len dovtedy, kým nezistí, čo má Nathaniel za lubom. Prikáže džinovi, aby ukradol nebezpečný amulet zo Samarkandu mocnému mágovi, ktorého krutosť a ctižiadosť nemá páru. Má to byť súčasť pomsty za poníženie pred zhromaždením všetkých významných mágov. Neuvedomí si, že tým spôsobí mnoho problémov, a to nielen sebe. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iva1007
Roľník
 Rasa: Elf Bodov v rase: 0/10
Pohlavie: 
Príspevkov: 38
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Iva1007
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Apríl 19, 2008, 12:20:40 » |
|
Tak jasné, že by som chcela vedieť čarovať... občas sa chcem ocitnúť v nejakej tej knihe zažívať všetky tie dobrodružstvá  A keby tak existoval Rokfort... jaaaaj, to by bolo... No ale teraz späť k téme - akurát mám rozčítaný Amulet zo Samarkandu a páči sa mi to  Je to fajnové, zase iný pohľad na mágiu a jej využitie...
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mirka7990
Učeň
Pohlavie: 
50.71 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: Apríl 23, 2008, 22:20:17 » |
|
Ano Iva... je to fajnové, že nový pohľad.. Ale napr mne sa nepáči..aký zmysel má vlastne tá ich "mágia" Ale knižka je perfektná 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Recenzent
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 365/2888
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,198
Odporúčania: 2
2894.30 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: Máj 19, 2008, 12:33:46 » |
|
K tomu druhu mágie - ja som skôr za mágiu, ktorá vychádza priamo z človeka - prútik má tú nevýhodu, že keď sa zlomí alebo ho niekto ukradne, čarodejník zostane bezmocný. Takže ak by som si mohla vybrať, tak mágia cez gestá.  Inak tá trilógia mi niečo hovorí. Pozriem v knižnici.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Gify
Roľník
 Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 47
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Gify
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: Máj 19, 2008, 15:53:48 » |
|
Tak táto trilógia patrí jednoznačne medzi moje obľúbené.  Práve včera som tie knižky vytiahla po dlhšom čase a už sa na to veľmi teším. Je to pre zmenu zas iný pohľad na mágiu ale o to predsa ide nie? O čom by to bolo ak by bolo všetko na jedno kopyto?  Veľmi dobé čítanie a najlepšie sú Bartimeove poznámky pod čiarou perfektne som sa nasmiala 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Ži v prítomnosti, pamätaj na minulosť a budúcnosti sa neboj, pretože tá neexistuje a nikdy existovať nebude. Je len prítomnosť.
|
|
|
Bruja
Recenzent
Pohlavie: 
2894.30 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Máj 19, 2008, 17:07:25 » |
|
Spomínate iný druh mágie - v čom je iný?  Jasné, je to iná krajina - džinovia a tak, ale na čom je ich mágia založená? Myslím, že konkrétne to tu nebolo spomenuté.
|
|
|
|
« Posledná zmena: Máj 19, 2008, 17:12:10 od Bruja »
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
|
|
|
Gify
Roľník
Pohlavie: 
0.00 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: Máj 19, 2008, 17:55:30 » |
|
Ide vlastne o to že mág bez džina je prakticky bez moci. U väčšiny iných autorov môže mág sám praktizovať mágiu tu mág bez džina jednoducho neurobí nič. Všetku moc má džin mág má len tú aby ho privolal narozdiel od človeka (čo ale nie je vylúčene viď pokračovanie trilógie  )
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Ži v prítomnosti, pamätaj na minulosť a budúcnosti sa neboj, pretože tá neexistuje a nikdy existovať nebude. Je len prítomnosť.
|
|
|
Bruja
Recenzent
Pohlavie: 
2894.30 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: Máj 19, 2008, 18:30:41 » |
|
Myslela som, že džin len posilňuje mágovu moc. ďakujem za info. 8)
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gify
Roľník
Pohlavie: 
0.00 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: Máj 19, 2008, 18:44:49 » |
|
no ja som to pochopila tak, no možno zle pamätám  ale teraz to idem čítať znova tak keď sa opravím
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|