Fantazia Fikcia F-shop Faun
Fantasy-Svet.net
Máj 18, 2012, 21:17:44*

Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky: Podieľajte sa aj VY na tvorbe portálu Fantasy-Svet.net. Kliknite sem pre bližšie informácie.
Pokročilé vyhľadávanie  
Strán: [1]   Dole
Tlačiť
Autor Téma: Michelle Paverová - Kronika Temného Dávnoveku  (Prečítané 930 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Mirek93
Lovec
**

Rasa: Elf
Bodov v rase: 0/0

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 376
Odporúčania: 0
16.05 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Mirek93

Rothfuss, Sanderson, Brett, Lukjanenko- naj autori

« kedy: December 05, 2008, 23:01:34 »

Brat Vlk (Brother Wolf)

Dej sa odohráva pred 6 000 rokmi v dobe kamennej v Severnej Európe v prehistorickom lese. Krajinu tvorí nekonečný les obývaný vlkmi, medveďmi, démonmi, aurochmi. V lese sa objaví diabol, prebývajúci v tele obrovského medveďa. Má jediný cieľ - zničiť celý les a všetky živé bytosti v ňom. 12-ročný Torak je sám, zranený, vystrašený a na úteku. Stal sa vyhnancom ako jeho otec a doteraz neprišiel do kontaktu so žiadnymi ľudskými klanmi, ktoré obývajú les. Torakov otec je pred jeho očami zabitý prevteleným démonom, ktorý mu je neustále v pätách, tichý ako dych. Torak ostáva sám, jeho jediným spoločníkom je mláďa vlka, rovnako osirotené. Postupne sa dozvedá o príčine smrti svojho otca a vie, že sa bude musieť postaviť zoči-voči strašnému démonovi. Torak je totiž jediným predurčeným na zabitie démona, a teda na záchranu lesa.

Túlavé duše

Túlavé duše – druhá zo série šiestich kníh tvoriacich Kroniku temného dávnoveku, ktorá vás zavedie do doby kamennej. V prvej knihe, Brat Vlk, dvanásťročný chlapec Torak a vlčie mláďa bojujú proti zlu v podobe medveďa – démona, ktorý chce zničiť všetko živé v Lese.

V Túlavých dušiach sa Torak, chlapec z Lesa, čo rozumie reči vlkov, ocitá na Tuleňom ostrove, vo svete skalných štítov, burácajúcich vodopádov a strmých útesov s orlími hniezdami. Spoznáva život morských klanov, úzko spätý s Morom a jeho obyvateľmi – tuleňmi, rybami, veľrybami a dravými kosatkami.

Torak sa necíti dobre v tomto cudzom a nevľúdnom svete – chýba mu Les, chýba mu brat Vlk. Dobre však vie, prečo je tam – on jediný môže nájsť liek proti strašnej chorobe, ktorá vypukla v Lese. Stopa ho priviedla k Moru...
Aj druhý Torakov príbeh, nazvaný Túlavé duše, je o boji so zlom a zákernosťou, s hrozbou ktorú nevidno. Je o oddanosti a sile priateľstva, o objavovaní seba samého a poznávaní vlastných možností. Je o odhaľovaní tajomstiev, ktoré zmenia celý ďalší život Toraka, chlapca s túlavými dušami.

Požierač duší

Tretie pokračovanie príbehov Toraka, chlapca s túlavými dušami, jeho brata Vlka a kamarátky Renn – sa odohráva na Ďalekom Severe, v krajine večného ľadu. Torak tu stretáva ľadové klany, ktoré vedia prežiť v drsných podmienkach rovnako dobre ako on vo svojom milovanom Lese. Ani chladný vietor, mráz, sneh a ľad, ani najnebezpečnejší lovci Severu – krvilačné ľadové medvede, nedokážu zastaviť Toraka pri hľadaní Vlka, ktorého niekto uniesol. Niekto zlý... Ešte nikdy sa Torak nedostal tak blízko k svojim nepriateľom na život a na smrť.

Vyhnanec

Každé tajomstvo je raz odhalené. Aj Torakovo strašné tajomstvo, ktoré skrýval celé dva mesiace.

Torak nosí proti svojej vôli znamenie Požierača duší a musí za to tvrdo platiť. Stáva sa štvancom – taký je zákon klanu. Sám, na úteku, bez vernej kamarátky Renn a svojho brata Vlka, zápasí o prežitie pri nehostinnom Jazere, v strašidelnom tŕstí a na tajomnom Ostrove Skrytých bytostí.

Prenasledovaný lesnými klanmi a sužovaný chorobou duše, musí čeliť ešte strašnejšej hrozbe, ktorá otrasie celým jeho svetom.

A nakoniec vsetky naraz

Ja sy mylim ze tieto knihy su dobre a tie obaly na knihy su perfektne..Ma to 6 dielov a zatial vysli 4 ale niekde som videl zmienku o 5 ze sa bude volat krovo-prisažnik..ale dam sa prekvapit..a jednoznacne odporucam je to dost dobre,napinave..a nieco nove
Zaznamenané

Bruja
Recenzent

Rasa: Trpaslík
Bodov v rase: 365/2888

Pohlavie: Ženské
Príspevkov: 6,198
Odporúčania: 2
2894.30 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja

(číta sa "Brucha" ;) )

« Odpoveď #1 kedy: Január 27, 2009, 13:51:32 »

Nádherné obaly, fakt.  A nič podobné som zatiaľ nečítala, takže asi sa poobzerám v knižnici, či to tam nemajú. smiley
Zaznamenané

Wilson: The healer with his magic powers!
I could rub his gentle brow for hours;
his manly chest, his stubbled jaw...
Everything about him leaves me raw!
House: Psych ward's upstairs.
Wilson: With joy, oh, House, your very name
will never leave this girl the same.
Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love.
House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.

House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
RenesmeeeC
Majster

Rasa: Vlkolak
Bodov v rase: 0/490

Príspevkov: 950
Odporúčania: 0
1935.75 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - RenesmeeeC

« Odpoveď #2 kedy: December 18, 2009, 15:23:58 »

Toto je nová démonická fantasy séria kníh. Príbeh sa odohráva pred 6000 rokmi, s hlavným hrdinom menom Torak, ktorý prežíva rôzne dobrodružstvá. Autorkou kníh je Michelle Paver. Každá kniha má vlastný príbeh, no vždy sa stretneme s Torakom a jeho priateľmi i nepriateľmi. Takáto kniha tu ešte nebola, tak odporúčam prečítať to každému z vás!  librarynerd

Spojené témy. Bruja
« Posledná zmena: Máj 15, 2010, 14:21:04 od Bruja » Zaznamenané

evka8d
Moderátor

Bodov v rase: 20/455

Príspevkov: 899
Odporúčania: 1
2080.00 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - evka8d

Život je pes. Pes je najlepší priateľ človeka.

« Odpoveď #3 kedy: August 23, 2010, 23:33:22 »

Jedny z najlepších knižiek, aké som kedy čítala. Naozaj odporúčam každému  smiley

Ešte vlastne tuto je oficiálna stánka
Kód:
http://www.torak.info/
  nájdete tam veľa zaujímavých informácií, a okrem toho autorka niekedy robí aj online rozhovory, takže sa jej môžete na niečo prípadne aj spýtať (po anglicky samozrejme vamp3 )

*EDIT*
dala som link do code, len tak preistotu  smiley
« Posledná zmena: August 24, 2010, 02:39:25 od evka8d » Zaznamenané

Lenide
Moderátor

Rasa: Čarodejník
Bodov v rase: 31/2044

Dlhodobejšia neprítomnosť: Pretože som sa tak rozhodla

Príspevkov: 1,105
5.68 ℱ

Inventar
Odoslanie fantasiolov - Lenide

Attingere caelum diagito

« Odpoveď #4 kedy: December 19, 2010, 20:47:41 »

Len pred týždňom som zistila že moja kamoška všetky tieto knihy má rofl Tak hádam mi ich niekdy požičia cheesy
Zaznamenané

Gloria et honor et pax omni operanti bonum. Aivo hobein, aidulems
evka8d
Moderátor

2080.00 ℱ

Inventar

« Odpoveď #5 kedy: December 19, 2010, 20:54:54 »

Jaj, Lenide, no musíš ju nejako presvedčiť, aby ti ich požičala  cheesy Tieto knižky totiž naozaj nemajú chybu. Síce si človek musí najskôr zvyknúť na taký špecifický štýl autorky (neviem, či si vtedy bola v MK, ale toto je tá knižky s primrznutými dverami  cheesy), ale ľudia, čo majú radi históriu a dobrodružné príbehy určite nebudú ľutovať smiley
Zaznamenané

Lenide
Moderátor

5.68 ℱ

Inventar

Attingere caelum diagito

« Odpoveď #6 kedy: Január 22, 2011, 20:58:57 »

Podarilo sa cheesy Už som dokončila druhú časť. Prvá ma nenadchla, miestami som sa pri tom nudila. No páčilo sa mi keď to bolo prepnuté na Vlkovi tongue Z jeho strany to bolo veľmi milé smiley Ale dvojka, Túlave duše, už boli oveľa lepšie vamp3
Zaznamenané

evka8d
Moderátor

2080.00 ℱ

Inventar

« Odpoveď #7 kedy: Január 22, 2011, 21:12:54 »

prepnuté na Vlkovi  rofl2
Ale mne osobne sa dvojka tiež viacej páčila ako jednotka cheesy
Zaznamenané

Lenide
Moderátor

5.68 ℱ

Inventar

Attingere caelum diagito

« Odpoveď #8 kedy: Február 23, 2011, 18:30:00 »

Taaakže, už som dočítala celú sériu. A nakoniec sa mi páčila smiley Fakt len tá prvá časť nie je až taká dobrá, ale ostatné už áno smiley
Och Vlk jumpinlove ten mi bude chýbať cheesy Strašne zlatučký bol smiley
Brat zo svorky smitten
Zaznamenané

Strán: [1]   Hore
Tlačiť
Skočiť na:  

Fantasy-Svet.net | Poháňané SMF.
© 2008, Simple Machines. Všetky práva vyhradené.

Content copyright © 2008 Fantasy-svet.net.
Upozornenie: žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri.
Autori a prevádzkovatelia stránky neberú žiadnu zodpovednosť za príspevky odoslané uživateľmi a za ich vystupovanie na fóre.
Všetky odkazy na tomto fóre majú len informatívnu hodnotu a za rovnakým účelom boli na toto fórum umiestnené.
Template "Halloween": Designed by edvordo
Based on Crip~'s BlackRainV2
Sitemap
Schvalovanie prispevkov

Stránka vytvorená za 0.149 sekúnd, 21 SQL dotazov.
GZIP kompresia: aktívna