Shaola
Recenzent
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 1950/10791
Pohlavie: 
Príspevkov: 5,773
Odporúčania: 1
945.43 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola
HAKUNA MATATA
|
 |
« kedy: Jún 04, 2011, 12:54:40 » |
|
 Jake Epping má 35 rokov a na strednej škole v Lisbon Falls v štáte Maine učí angličtinu. Okrem toho si privyrába vyučovaním dospelých v GED programe. Od jedného študenta dostane esej – hrôzostrašný a príšerný príbeh rozprávaný v prvej osobe o noci spred 50 rokov, kedy otec Harryho Dunninga prišiel domov a zabil svoju matku, sestru a brata kladivom. O pár dní neskôr, Jakeov priateľ Al, ktorému patrí miesta reštaurácia, prezradí tajomstvo: jeho sklad slúži ako portál do roku 1958. Al naláka Jakea na šialenosť – a šialene nemožnú – na misiu, pri ktorej sa pokúsi ochrániť F. Kennedyho pred atentátom. Tak začína Jakeov nový život, život pod menom George Amberson v novom svete Elvisa a JFK, veľkých amerických aút, problémového samotára Lee Harveyho Oswalda a nádhernej stredoškolskej knihovníčky Sadie Dunhill, ktorá sa stane láskou Jakeovho života – života, ktorý prekračuje všetky bežné pravidlá času. čo hovoríte na tento chystaný román?? ja sa neskutočne vytešujem  a tá zápletka je skvelá!! 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Milan5003
FF autor
 Rasa: Upír Bodov v rase: 0/866
Pohlavie: 
Príspevkov: 271
Odporúčania: 0
1.89 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Milan5003
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Jún 04, 2011, 13:08:24 » |
|
Tá anotácia ma až tak neoslovila ale ak sa k tomu dostanem prečítam si to. Kedy to vlastne vychádza ? Alebo to už vyšlo ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Jún 04, 2011, 13:42:32 » |
|
nie nevyšlo.. pozri si novinku, vychádza v originály 8.11.2011, v preklade netuším a myslím, že ani naše vydavateľstvá netušia..  mne sa práveže anotácia dosť páči, zaujala ma oveľa viac ako napr. Pod kupolou... tu už asi každý vie, že na Kinga mám slabosť a viem si predstaviť, ako sa s týmto námetom popasuje... 
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: September 12, 2011, 22:20:12 » |
|
Shaola, mne sa to tiež hneď zapáčilo a strašne sa na to teším! King a cesta do minulosti - to môže byť skvelá vec! 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Apríl 05, 2012, 19:31:22 » |
|
neviem,č i ste postrehli, ale v júni vyjde slovenský preklad... ja si síce počkám na český, ale aj tak je to fajn správa, ak Ikar nepokazí preklad s drgálajúcimi sa autami a zubálmi.. 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Jún 04, 2012, 19:39:28 » |
|
 Kniha práve vyšla v Ikare  obálka sa mi nejako extra nepáči, ale bolo aj horšie..  čo sa týka prekladu, netuším, aký je  a stále čakám na český preklad 
|
|
« Posledná zmena: November 18, 2012, 14:18:37 od Shaola »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: November 18, 2012, 14:04:10 » |
|
Približne o dva týždne vychádza kniha i v češtine, ale pod názvom Dallas 63 (fakt nechápem, prečo nemohli nechať pôvodný) a s dosť hnusnou obálkou  ale čo, je to King, ide o obsah, a na ten sa ja neskutočne teším - knihu si asi darujem pod stromček  
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sirius
Vedúci rasy
    Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/5318
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,047
893.09 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Sirius
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: November 18, 2012, 14:12:12 » |
|
možno by ľudia nepochopili že to 11/22/63 je vlastne dátum 22.11.1963
|
|
|
Zaznamenané
|
I am alone, but not lonely
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: November 18, 2012, 14:17:29 » |
|
V originály aj v slovenčine to pochopili  Veď by stačilo prehodiť 22 a 11, aby to bolo bližšie tomu, ako píšeme dátumy my, takže by z toho vzniklo 22/11/63...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sirius
Vedúci rasy
    Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/5318
Pohlavie: 
Príspevkov: 4,047
893.09 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Sirius
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: November 18, 2012, 14:20:10 » |
|
ja viem pozeral som že slovenská verzia to má tak
|
|
|
Zaznamenané
|
I am alone, but not lonely
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: Január 24, 2013, 14:43:23 » |
|
Dallas 63 je skvelý! Vážne, King je tu v neskutočnej forme, Jake Epping je skvelá postava, a momentálne ma King pobláznil tým, že to prepojil s... klaunom, Derry, vraždami, želvou, Richiem a Beverly 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Recenzent
Pohlavie: 
945.43 ℱ
Inventar
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Január 28, 2013, 18:08:14 » |
|
Pár minút pred polnocou som otočila poslednú stránku a skoro som cez slzy nevidela  Hnusoba King (tentoraz ale Joe, ktorý vymyslel ten koniec) ma úplne emocionálne vyžmýkal, koniec bol strašný a strašne pekný ale tiež hnusný  a tiež si myslím, že okrem Čarodeja a skla je toto Kingov najlepší milostný príbeh Dallas 63 alebo teda 22/11/63 je skvelá kniha, a u mňa osobne sa zaradil na vrchné priečky mojej pomyselnej Kingparády. Hlavná postava je výborne napísaná, a na nej (ňom) celý príbeh aj stojí. Kennedy je podružný, a to je asi dobre, lebo ja na tieto politické omáčky moc nie som. Paradoxne ma bavili viac časti, v ktorých Jake žil obyčajným životom v minulosti a sledovanie Oswalda mi prišlo menej zaujímavé, i keď jeho i jeho vzťah s manželkou podal veľmi pútavo... koniec s Kennedym bol akčný, skvelý a možno predvídateľný, no čo bolo neočakávané bolo celé vysvetlenie "králičej nory" i muža s žltou kartou. Odkazy na predošlé knihy, a tým i staré známe postavy, a Derry, och to hnusné Derry  Asi si idem pustiť "In the Mood" 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|