|
Lectrice
Hosť
|
 |
« kedy: September 01, 2010, 11:39:03 » |
|
Pozor, pozor  Autor Darren Shan nám odpísal na mail s tým, že nám veľmi rád odpovie na pár otázok  Do tohto topicu môžete napísať, čo by ste sa ho chceli spýtať  pridávam sem aj link na tému na FSku, aby ste tí, čo ho nepoznáte vedeli o koho sa jedná. http://forum.fantasy-svet.net/index.php/topic,1650.0.htmlak tu bude veľa otázok, vyberú sa tie najlepšie  Tak do toho  a čo najrýchlejšie, aby nám táto šanca neuletela 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sedo
Roľník
 Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 0/9
Pohlavie: 
Príspevkov: 26
Odporúčania: 0
29.38 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Sedo
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: September 01, 2010, 15:02:27 » |
|
Škoda, že to už nemám celé tak dobre v pamäti, ale pokúsim sa: Všetky otázky sa týkajú série: "Sága Darrena Shana".
1. Zaujímalo by ma ako je autor spokojný s filmom a stvárnením jeho postáv. 2. Keby mal tú možnosť napísať sériu odznova, napísal by ten trocha prekvapivý záver série tak isto ako predtým? Prípadne, čo by v knihách zmenil? 3. Z čoho je teda vyrobená "Knížecí síň" a prečo ju pán Tiny vedel zničiť lusknutím prstov? (naozaj neviem ako to bolo preložené) 4. Plánuje autor niekedy pokračovať v ságe Darrena Shana, tak že by ho nejako vrátil do deja? 5. Plánuje vydať knihu, ktorá by ozrejmila dej čo sa stalo po záverečnom incidente? Ďalšie otázky sa týkajú ozrejmenia niektorých vecí v prípade, že na otázky 4 a 5 odpovie: "nie" 6. Čo sa stalo s Cirkusom a jeho účinkujúcimi po záverečnom incidente? 7. Kto nahradí Hibernia? 8. Čo sa stalo s Vampánmi? (vzhľadom na to, že v slovenčine preklad ešte nedospel k tomu slovu, uvádzam český výraz)
Ak mi ešte niečo napadne, tak doplním.
|
|
|
|
« Posledná zmena: September 01, 2010, 23:16:40 od Sedo »
|
Zaznamenané
|
Nikdy nevrav, že niečo nejde, pretože sa vždy nájde blbec, ktorý nevie, že to nejde a urobí to!
Od učenia ešte nikto nezomrel, ale načo riskovať?
|
|
|
|
Lectrice
Hosť
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: September 01, 2010, 21:27:53 » |
|
V podstate si sem dal otázky, ktoré už aj mám v zozname  až na tie konkrétnejšie... uvidíme, na ktoré odpovie 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Shaola
Webmaster
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 384/4076
Pohlavie: 
Príspevkov: 3,346
2260.21 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Shaola
HAKUNA MATATA
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: September 01, 2010, 22:46:04 » |
|
tak v tomto prípade vôbec neviem, čo by som sa opýtala, lebo nemám ani len predstavu, o čom píše...  ale inak je táto vaša snaha alebo aktivita alebo ako to nazvať  skvelá, aj nápad aj všetko 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
" I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." "Z tohoto mlčení může něco povstat." (Stephen King)
|
|
|
Sedo
Roľník
Pohlavie: 
29.38 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: September 01, 2010, 23:15:25 » |
|
Ja sa tiež veľmi teším, že je tu tá možnosť niečo sa autora spýtať. Jeho knihy sú úžasné. Mrzí ma len to, že z tej kopy kníh, ktoré napísal som mal možnosť prečítať iba spomínanú ságu. Dúfam, že čoskoro bude možné si niektoré z nich prečítať aj v slovenčine, alebo češtine. Čo sa týka otázok, dával som iba také všeobecné a tie konkrétne, to sú také nezodpovedané veci, ktoré mi utkveli v pamäti. Hlavne tá knížecí síň ma zaujíma. Na konci sme sa dozvedeli čo vlastne je ten ich slávny kameň, ktorý im dal pán Sudd/Tiny, ale nebolo ozrejmené kde sa vzal ten tajomný nezničiteľný materiál a prečo ho Sudd vedel prasknúť lusknutím prstov.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Nikdy nevrav, že niečo nejde, pretože sa vždy nájde blbec, ktorý nevie, že to nejde a urobí to!
|
|
|
|
Lectrice
Hosť
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: September 01, 2010, 23:39:48 » |
|
Uff, sedo, ja som to čítala už dávno pradávno, keď to vychádzalo postupne v maďarčine a takéto veci si už nepamätám. Len dej ako taký celkovo  Otázky sa už poslali. Väčšinou som dala všeobecné, ako jeho názory. Chcela som to čím skôr poslať.  Viem, že tento autor u nás nie je vychytený, ja si to uvedomujem, ale iného autora sa mi zatiaľ nepodarilo "uloviť" Shaola... ďakujeme. Poteší takáto reakcia  Uvidíme, čo odpíše, na čo odpovie, preloží sa to a šup do novinky 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sedo
Roľník
Pohlavie: 
29.38 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: September 02, 2010, 11:59:25 » |
|
Viem, že tento autor u nás nie je vychytený, ja si to uvedomujem, ale iného autora sa mi zatiaľ nepodarilo "uloviť"  Uznávam, že u nás nie je veľmi známy, ale to z dôvodu, že s prekladom jeho kníh sa u nás začalo nedávno a ešte nejaké 3-4 roky potrvá kým to plerožia celé. Ale je to škoda. Ja som čítal málo kníh, ktoré boli takéto napínavé a nepredvídateľné a aj tie boli napínavé iba chvíľami a nie stále. Fakt ho obdivujem, ako pútavo dokáže písať. Takže tým som chcel povedať, že rozhovor s ním ma poteší viac ako keby ste tu uverejnili rozhovor s Paolilnim, Meyerovou, Riordanom alebo niekym podobným  .
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 20/606
Pohlavie: 
Príspevkov: 3,966
Odporúčania: 2
4482.80 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: September 02, 2010, 18:51:06 » |
|
Takže, Darren odpísal, jeho rozhovor sme preložili, viď novinka na webe  Keďže na nás chce zverejniť link (na ten rozhovor), tak sme dali novinku aj v angličtine, nepreloženú.
|
|
|
|
« Posledná zmena: September 02, 2010, 18:53:09 od Whitewash »
|
Zaznamenané
|
 Microsoft wants us to "Imagine life without walls"... I say, "If there are no walls, who needs windows and gates ?" While you build better and better idiot proof software, nature keeps building better and better idiots
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 5/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,417
2133.57 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: September 02, 2010, 18:57:54 » |
|
Nemala by byť vo vysokej priorite len tá slovenská? 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 20/606
Pohlavie: 
Príspevkov: 3,966
Odporúčania: 2
4482.80 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: September 02, 2010, 20:08:14 » |
|
Kvôli vyhľadávačom a kľúčovým slovám je dobré, ak tam je aj tá anglická 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
 Microsoft wants us to "Imagine life without walls"... I say, "If there are no walls, who needs windows and gates ?" While you build better and better idiot proof software, nature keeps building better and better idiots
|
|
|
|