Bonifácia
FF autor
 Rasa: Elf Bodov v rase: 5/577
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,634
Odporúčania: 2
963.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bonifácia
|
 |
« kedy: Máj 19, 2008, 08:30:08 » |
|
Deti čarovnej lampy - Džinovia faraóna Achnatona
Prvá z trilógie kníh o džinoch nám predstavuje výnimočné dvojčatá Johna a Philippu Gauntovcov. Deťom sa zjaví tajomný strýko Nimrod z Londýna, ktorý ich pozve na prázdniny. Dozvedia sa, že nie sú ľudia, ale džinovia z rodu, ktorý zabezpečuje šťastné náhody na rozdiel od iných, zlých džinov, ktorí zasa prinášajú ľudstvu smolu. Medzi rodmi odpradávna panuje neľútostný boj, do ktorého sa zapájajú obe deti. Nedávne zemetrasenie v Egypte totiž odhalilo stopy k možnému miestu posledného odpočinku faraóna Achnatona, ktorý uväznil sedemdesiat džinov. Kto ich oslobodí, tomu budú slúžiť, a keby ich dostala strana zla, rovnováha síl by sa vychýlila natoľko, že by to celkom zničilo nielen všetkých dobrých džinov, ale aj celé ľudstvo. Záleží na tom, kto sa k uväzneným džinom dostane prvý.
Dielo pokračuje ďalšími časťami: Modrý džin babylonský Kráľovská kobra z Káthmandu
Ja osobne som čítala len prvú časť. No tá ma fakt zaujala. Možno je to len preto, že obľubujem Egypt . Čítali ste niekto tie zvyšné dve? Ja sa na ne chystám, keď sa k nim dostanem a rada by som vedela, či sa mi ich oplatí kúpiť, alebo mám ísť radšej pozrieť konečne do knižnice.
|
|
|
|
« Posledná zmena: Máj 25, 2008, 08:40:55 od Bonifácia »
|
Zaznamenané
|
"Nech vás sila hviezd sprevádza!"
|
|
|
calla
FF autor
 Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 0/3
Pohlavie: 
Príspevkov: 18
Odporúčania: 0
3.40 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - calla
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Júl 01, 2008, 12:26:51 » |
|
Ahoj ja som o tejto trilógii počula...u nás v knižnici ju majú. Popravde nevedela som o čom to je tak som si to ani nepožičiavala...ale dej sa mi páči Aj ja mam strašne rada Egypt, tak si tieto knihy musim požičať.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Júl 01, 2008, 18:18:27 » |
|
Ja ti to odporúčam, ja pojdem pozriet ci to maju aj u nas....aj ked asi budu tety knihovnicky na mna divne pozerat ked pojdem do oddelenia s detskou literaturou...
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: August 27, 2008, 19:00:21 » |
|
ja som zistila, že tie zvyšné dva majú u nás v knižnici. Ale knižnica je teraz zavretá a otvárajú až po prvom septembri. Uvidím, ako sa teta knihovníčka zatvári, že chcem niečo z detského oddelenia. Ale hádam sa k tým knihám dostanem. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 20/606
Pohlavie: 
Príspevkov: 3,966
4482.80 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: August 27, 2008, 19:10:03 » |
|
Neboj, ja som si tiež často brával také "detskejšie" knihy  Ale tie aničky v knižnici boli celkom flegmatické... takže ani ich to veľmi nezaujímalo 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
 Microsoft wants us to "Imagine life without walls"... I say, "If there are no walls, who needs windows and gates ?" While you build better and better idiot proof software, nature keeps building better and better idiots
|
|
|
|
nik
Hosť
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: August 27, 2008, 19:17:46 » |
|
Boni, knižnica je zavretá? tá v meste? ak áno, aleluja, nebudem platiť mesačné penále, keď je zavretá...  (že tá v meste?)
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: August 27, 2008, 19:45:03 » |
|
ano je zavretá. ale či budeš alebo nebudeš platiť penále to neviem.... mimochodom aké tam maju ešte knihy? som hladala na nete ich zoznam a nejak ma tam toho vela nezaujalo. chodim tam len dva mesiace, teda bola som tam dva krat. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: August 27, 2008, 19:58:28 » |
|
Neboj, ja som si tiež často brával také "detskejšie" knihy  Ale tie aničky v knižnici boli celkom flegmatické... takže ani ich to veľmi nezaujímalo  tak ja mám ešte stále akési zábrany. Prečo to oddelenie nemôže byť spolu s ostatnými? Nie, ono to musí byť o poschodie nižšie! Asi sa budem tváriť, že je to pre mladšiu sestru, či brata.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Whitewash
Administrátor
    Rasa: Elf Bodov v rase: 20/606
Pohlavie: 
Príspevkov: 3,966
4482.80 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Whitewash
|
 |
« Odpoveď #9 kedy: August 27, 2008, 20:14:59 » |
|
A to sa robí ako? :coolsmiley:
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
 Microsoft wants us to "Imagine life without walls"... I say, "If there are no walls, who needs windows and gates ?" While you build better and better idiot proof software, nature keeps building better and better idiots
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: August 27, 2008, 20:57:04 » |
|
Čo ako sa robí? Tvári, že niečo beriem pre mladšieho brata, sestru? No sem tam poznamenám, že neviem či to ešte nečítala, alebo či sa jej to bude páčiť.... Ok, ešte som to neskúšala, ale rozmýšľala som nad tým. 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
TarAncalime
Učeň
   Rasa: Upír Bodov v rase: 0/284
Pohlavie: 
Príspevkov: 604
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - TarAncalime
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: September 13, 2008, 12:07:06 » |
|
Ja sa bohužiaľ nad tým trápiť nemusím. my máme takéto knihy síce v oddelení dievčenské romány, ale toto tam vôbec nemáme. iba v školskej aj to len prvý diel.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Hominem te esse, memento. 
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #12 kedy: September 13, 2008, 22:53:02 » |
|
„Vaše spúšťacie slovo je tak trocha ako lupa. Videli ste, ako dokáže na papieri sústrediť slenčné svetlo na malý bod, takže ho až podpáli? Spúšťacie slovo funguje podobne.“ Majster Rakšasas.
Príklady spúšťacích slov: Tradičné: ABRAKADABRA Strýko Nimrod: QWERTYUIOP Majster Rakšasas: POLDRUHASTOPOVÝ John Gaunt: ABECEDARIÁN Philippa Gauntová: FABULÓZFANTASTIKUSFAJNOVOSTNÝ Aké spúšťacie slovo by ste si dali vy? Rozmýšľali ste už nad tým? Ja práve uvažujem. Bolo by to niečo stredne dlhé. Ale ešte neviem čo presne.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
TarAncalime
Učeň
   Rasa: Upír Bodov v rase: 0/284
Pohlavie: 
Príspevkov: 604
0.00 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - TarAncalime
|
 |
« Odpoveď #13 kedy: September 13, 2008, 23:06:58 » |
|
ja bych brala niečo kratšie ktoré by sa blbo vyslovovalo- napr. niečo ako moje meno. inak latinčina by boli dobré spúšťacie slová, nemyslíte? 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Hominem te esse, memento. 
|
|
|
Bonifácia
FF autor
Pohlavie: 
963.20 ℱ
Inventar
|
 |
« Odpoveď #14 kedy: September 13, 2008, 23:13:29 » |
|
Latina? Jo, tak vzniklo pár spúšťacích slov. Ale ja by som skôr uvítala niečo zo staroslovienčiny. Neviete niekto niečo? Alebo kde by som našla slovník???
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|