Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
Odporúčania: 0
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« kedy: Jún 23, 2009, 11:02:33 » |
|
KNIHA Alica v krajine zázrakovPríbehy o Alici v krajine zázrakov a za zrkadlom, ktoré povymýšľal a spísal ešte v 19. storočí anglický matematik a lektor univerzity v Oxforde Lewis Carrol, sa stali obľúbenými prakticky na celom svete a Alicu poznajú deti a dospelí rovnako ako Pipi Dlhú Pančuchu, Pinocchia alebo Medvedíka Pu. Je známa vec, že matematici majú už z titulu svojho zamestnania neraz veľkú tvorivú fantáziu a zmysel pre obdivuhodné kombinácie, paradoxy a nezmysly. Zmysel pre krásne a bláznivé nezmysly mal aj Lewis Carrol – a jeho Alica sa v tom fantastickom nezmyselnom svete pohybuje s detskou samozrejmosťou a bezstarostnosťou, až dospelí nevychádzajú z údivu. A občas si pritom aj zaveršuje a zaspieva. Jej bláznivé príbehy by mali pobaviť nielen deti, ale aj rodičov, či už starých alebo mladých. Zdroj: Martinus FILMY, myslím, že je veľa rôznych adaptácií tohto čarovného príbehu, ale najnovším je iste chystaný film od známeho režiséra Tima Burtona, viac si môžete prečítať napríklad .:TU:. na našom webe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RenesmeeeC
Majster
     Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/490
Pohlavie: 
Príspevkov: 950
1935.75 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - RenesmeeeC
|
 |
« Odpoveď #1 kedy: Február 20, 2010, 11:51:51 » |
|
Obsah Devätenásťročnú Alicu, občianskym menom Alice Kingsleyovú čaká zážitok, na ktorý hneď tak nezabudne. Keď ju na viktoriánskej záhradnej slávnosti na jej počesť požiadá o ruku Hamish, bohatý, ale nahlúply syn lorda a lady Ascotovcov, zoberie sa a utečie pryč. Vydá sa za králikom v smokingu a s vreckovými hodinkami, ktorého videla utekať po lúke. Biely králik čoskoro zmizne do králičej nory. Alica zracu pocíti zvláštne nutkanie nasledovať ho, do nory spadne a po páde, ktorý pôsobí skoro ako podivný sen, sa ocitne v kruhovej miestnosti s niekoľkými dverami. Potom, čo sa napije z fľaštičky s nápisom „Vypi ma“, ktorej obsah spôsobí, že sa zmenší, a koláčom, na ktorom je zdobene napísané „Zjedz ma“ a po ktorom sa zase zväčší, sa jej nakoniec podarí jednými z dvier prejsť a ocitá sa v ohromujúcom a fantastickom svete. Tam sa stretáva s celou kopou pozoruhodných postáv, od vyšinutého Klobúčnika, až po mačku Šklebku či húseniaka Absaloma, fajčiaceho vodnú fajku. Od podivnej Bielej královnej až po jej zlú staršiu sestru Srdcovú kráľovnu.
Réžia:Tim Burton Žáner:Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Rodinný Krajina:USA Dĺžka filmu:neuvedená Originálny názov:Alice in Wonderland Premiéra v SR:11.3.2010 Slovenský názov: Alica v krajine zázrakov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/3159
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,481
Odporúčania: 2
3241.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Bruja
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #2 kedy: Marec 08, 2010, 19:42:28 » |
|
Tak na Burtonovu Alicu som nesmierne zvedavá, hlavne teda na Johnnyho Deppa. Inak info o filme nájdete aj v našom KB zázname. 
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
House, M.D., Season 1, Episode 8: Poison
|
|
|
Elfka
Lord
        Rasa: Elf Bodov v rase: 0/13
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,532
Odporúčania: 1
623.97 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Elfka
|
 |
« Odpoveď #3 kedy: Júl 04, 2010, 08:24:49 » |
|
priznavam sa ešte som to nevidela :-/ Ale určite si to pozriem 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Petraela
Čestný člen
    Rasa: Trpaslík Bodov v rase: 0/2336
Pohlavie: 
Príspevkov: 6,599
2284.20 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Petraela
Castillion, Stanatic, X-Phile
|
 |
« Odpoveď #4 kedy: Október 17, 2010, 09:18:35 » |
|
No poviem vám, včera som na tom bola v kine a veľmi ma to sklamalo. Neviem, niečo tomu chýbalo, dosť ma zarazil slovenský dabing, lebo som nebola na to ani pripravená a ani sa mi po pravde nepáčil. Tešila som sa na modrú húsenicu s podmanivým hlasom Alana Rickmana a prd z toho. Bolo to celé divné, viem, viem burtonovky sú divné, ale toto nemalo grády... ako efekty super, ale príbeh... no nič... ešte si pocity nechám trochu ustáliť a uvidím...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Arwen
Lovec
  Rasa: Elf Bodov v rase: 0/249
Pohlavie: 
Príspevkov: 373
Odporúčania: 1
276.62 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Arwen
I´m trouble kid :D
|
 |
« Odpoveď #5 kedy: Október 17, 2010, 11:10:20 » |
|
Mne sa Alica celkom páčila. Bola som s triedou v 3D kine. Bola som s toho paf lebo som v kine bola prvý krát a to ešte v 3D. Ale tie efekty...to bolo niečo hrozné keď ste si zložili okuliare lebo hrozne s toho boleli oči. ALe dejovo sa mi to páčilo. Hlavne ten šibnutý zajac. 
|
|
|
Zaznamenané
|
“Poseidon,” said Chiron. “Earthshaker, Stormbringer, Father of Horses. Hail, Perseus Jackson, Son of the Sea God.” “Percy: Don't I get a kiss for luck? It's kind of a tradition, right? Annabeth: Come back alive, Seaweed Brain. Then we'll see.”
|
|
|
wampire
Roľník
 Rasa: Upír Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 64
132.12 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - wampire
|
 |
« Odpoveď #6 kedy: December 05, 2010, 22:20:54 » |
|
alica totalne sklamanie som cakala viac. priznam sa ze som v kine dvakrat zaspala takze gabrielita v krajine zazrakov by bol vystiznejsi nazov:D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #7 kedy: Marec 10, 2011, 18:51:56 » |
|
Ja som od tohto filmu veľa nečakala, len som sa tešila na Johnnyho Deppa a nakoniec ma to milo prekvapilo.  Krajina zázrakov bola krásna, aj príbeh sa mi páčil, hlavne to s návratom Alice sa mi rátalo, že to nebola len prerozprávaná klasika. Podľa mňa veľmi dobrý film.
|
|
|
Zaznamenané
|
Wilson: The healer with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours; his manly chest, his stubbled jaw... Everything about him leaves me raw! House: Psych ward's upstairs. Wilson: With joy, oh, House, your very name will never leave this girl the same. Not bad for an 82-year-old... She asked me to give that to her true love. House: What can I say? Chicks with no teeth turn me on.
|
|
|
Lenide
Moderátor
    Rasa: Čarodejník Bodov v rase: 50/7110
Pohlavie: 
Príspevkov: 1,473
1.78 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Lenide
Attingere caelum diagito
|
 |
« Odpoveď #8 kedy: Marec 10, 2011, 19:04:55 » |
|
Aj ja som na filme od Burtona bola na 3D (normálne tuším ani nešlo) a tiež prvý krát ako Arwen  Bolo to celkom fajn. Ani nič extra ani zlé. Aj keď myslím že som sa na začiatku nudila :p
|
|
|
Zaznamenané
|
Gloria et honor et pax omni operanti bonum. Aivo hobein, aidulems
|
|
|
|
Bruja
Čestný člen
Pohlavie: 
3241.97 ℱ
Inventar
(číta sa "Brucha" ;) )
|
 |
« Odpoveď #10 kedy: September 12, 2011, 21:52:11 » |
|
A čo Disneyovka? Páči sa vám? Ja som Disneyho Alicu nikdy nemala veľmi v láske... Rada by som si prečítala knihu priamo od Carrola.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Alex
Roľník
 Rasa: Vlkolak Bodov v rase: 0/0
Pohlavie: 
Príspevkov: 138
411.10 ℱ
Inventar
Odoslanie fantasiolov - Alex
|
 |
« Odpoveď #11 kedy: Október 10, 2012, 14:49:23 » |
|
Mne sa film páčil  Bola som na ňom v origináli s titulkami  Johnny bol skvelý  A niektoré efekty  Neľutujem 
|
|
|
Zaznamenané
|
Život je krátky a my nemáme veľa času, aby sme ulahodili srdciam tých, ktorí kráčajú s nami temnotou. Dokonca aj Harry Potter zomrel! Aj keď len na chvíľu. I wanna do bad things with you 
|
|
|
|